Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Unatoč svemu, ponosni na Vatrene!

18.06.2012. 22:00
Unatoč svemu, ponosni na Vatrene!


Usprkos pravoj ljetnoj vrućini Zadar i Zadarska županija bili su na nogama, od onih najstarijih do onih najmlađih. Tijekom cijelog dana iščekivala se odlučujuća utakmica hrvatske reprezentacije u skupini C na Europskom prvenstvu. Hrvatska ili prvak svijeta Španjolska, Vatreni ili Furija.
Nogometna bajka se nastavlja, atmosfera prije početka treće utakmice Bilić boysa na EURO 2012 u Poljskoj bila je sjajna. Navijači vjeruju da će se slavlje na ulicama tritisućljetnog Zadra i njegovog okruženja, kao i u Lijepoj našoj, nastaviti i nakon utakmice, duboko u noć.
Za Hrvate nema recesije kad je nogomet u pitanju. I nekoliko sati prije početka utakmice vjerni navijači zauzimali su svoja mjesta ispred televizora ili velikih videozidova u kafićima, na štekatima i trgovima s pripremljenim rekvizitima, obučeni i ofarbani u najdraže crvenobijele kockice.
S pjesmom na usnama dočekan je početni sučev zvižduk na stadionu u PGE Areni u Gdanjsku, na obali Baltičkog mora gdje je osnovan prvi nekomunistički sindikat “Solidarnost”. Ponovno se razdragalo srca svih Hrvata širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine kao i ostalih dijelova na svijetu koji ponosno žive za hrvatski dres.
Na žalost, od svega ostadoše samo pusti hrvatski snovi…