Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vraća se svaka kuna uložena u turističku promidžbu

18.06.2012. 22:00
Vraća se svaka kuna uložena u turističku promidžbu


Prema prvim statističkim pokazateljima ova turistička sezona je na sasvim dobrom putu da ostvari rekordne rezultate po broju ostvarenih noćenja i dolazaka gostiju u razdoblju nakon Domovinskog rata, optimističan je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice


U organizaciji Turističke zajednice i mjesnog KUD-a “Zlatna luka”, a pod pokroviteljstvom Općine Sukošan već tradicionalno je održana gastro-etno-glazbena manifestacija “Sukošansko lito”.
Koncerti za sjećanje
Spektakularnom manifestacijom na dupkom punom Trgu Gornja vrata i okolnim ulicama brojni turisti, Sukošanci i dobronamjernici su i službeno obilježili početak ovogodišnje turističke sezone.
– Prema prvim statističkim pokazateljima ova turistička sezona je na sasvim dobrom putu da ostvari rekordne rezultate po broju ostvarenih noćenja i dolazaka gostiju u razdoblju nakon Domovinskog rata, optimističan je Nikola Milošević, direktor Turističke zajednice Sukošan.
Naime, svaka kuna uložena u turističku promidžbu tisućljetnog “Sanctus Casanusa”, Svetog Kasijana, odnosno Sukošana, mogla bi se stostruko vratiti. Tako kažu sukošanski turistički djelatnici koji, ohrabreni rezultatima prošlogodišnje sezone, ali i statističkim podacima za ovogodišnji travanj i svibanj, najavljuju još jednu rekordnu turističku žetvu.
– Najviše se radilo upravo na marketinškoj slici Sukošana okruženog nacionalnim i parkovima prirode, počevši od promidžbe na stranim tržištima do osmišljavanja kvalitetne ponude i popratnih sadržaja, koji uključuju jedinstveni spoj zabavnog i kulturnog turizma, navodi Milošević.
Na manifestaciji su se hranom, pićem i običajima svog kraja predstavili prijateljskom mađarskom gradu Szentlorincu smještenom na cesti Pecs (Pečuh)- Szigetvar (Siget) u vinorodnoj županiji Baranyja. Dodatno su ga začinili mladi glazbenici iz puhačkog orkestra “Szentlorinci fuvoszenkar”. Njihovi koncerti dvije večeri za redom ostat će dugo u lijepim sjećanjima Sukošanca i gostiju.
– Osim kao atraktivan događaj, ovogodišnje otvaranje najava je za sve ostale manifestacije koje će se tijekom ljeta održati u Sukošanu, a koje se održavaju pod nazivom “Sukošansko lito 2012.”. Izdvojila bih “Domovini s ljubavlju” za Dan državnosti, klapske manifestacije “Ispod kampanela” i “Zapivajmo Kasijanu”, “Dječji festival poznatih melodija Sukošan 2012.”, “Folklorna večer”, “Kreativna večer”, “Trke tovarov”, “Svićarenje”, “Fešta Sv. Kasijana”, “Brudetijada” i drugo, nabrajala je Mirjana Nadinić Veleslavić, glavna sukošanska turistička animatorica.
Optimizam i u recesiji
Ističe kako su svakog četvrtka tradicionalne ribarske feštice na koje su već navikli Sukošanci i turisti, a koje će se održavati na Trgu Gornja vrata i Ruševcu te u zaseoku Makarska. Proteklog ljeta održano je ukupno jedanaest gastrozabavnih “Feštica četvrtkom” na kojima je nazočilo više od 30.000 ljudi, mještana, znatiželjnika i turista.
Svečanim otvaranjem turističke sezone turistički djelatnici žele gostima i sumještanima pokazati kako imaju drugačiji i originalan pristup te kako želile biti zanimljivi i potaknuti kreativnost i optimizam kod svih ljudi koji se bave turističkom djelatnošću.
– Svaki gost u ova recesijska vremena, kako u Lijepoj našoj tako i u većem dijelu Europe, u našem Sukošanu itekako je dobro došao. Pozitivnu energiju treba prenijeti na gosta. Gost je uvijek najvažniji, ne ovisi on o nama već mi o njemu, navodi Milošević dodajući pritom kako su najvažniji otvorenost i dobro raspoloženje, osmijeh i maksimalna ljubaznost.
Danas je konkurencija na turističkom tržištu golema. Potrebno je učiniti sve da gost dođe baš u Sukošan, a ne negdje drugdje.
– Jedan od najvažnijih svojevrsnih postulata je onaj koji kaže kako se gost najbolje osjeća u bliskom, neposrednom, skoro obiteljskom ugođaju. Znači, u okruženju koje poštuje njegovu posebnost, osobne želje i sklonosti, zna što učiniti da se svatko osjeća zadovoljno, mišljenja je Milošević.
Uz spektakularni i zabavni program, standardno dobru i kvalitetnu ponudu ića i pića, kako besplatnog tako i onog po popularnim cijenama, raspoloženje je bilo odlično. Plesalo se i pjevalo s grupom Calypso i s pjevačem u usponu, Ivom Županovićem iz Debeljaka.