Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zatvorom u Gospiću upravlja Ivan Miočić

18.06.2012. 22:00
Zatvorom u Gospiću upravlja Ivan Miočić


Ivan Miočić, djelatnik Odjela za gospodarski kriminalitet u PU zadarskoj, 15. lipnja imenovan je na mjesto upravitelja zatvora u Gospiću, stoji u priopćenju Uprave za zatvorski sustav.
 U priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama navodi se kako je s istim datumom na osobni zahtjev ministar pravosuđa Republike Hrvatske, mr.sc. Orsat Miljenić, razriješio dotadašnjeg upravitelja Željka Rukavinu.
Miočić, zadarskoj javnosti poznat kao policijski biker, posljednje je dvije godine i tri mjeseca radio kao inspektor za gospodarski kriminalitet. Tamo je raspoređen rješenjem o stegovnom postupku kojim je ujedno bio razriješen s mjesta načelnika Druge policijske postaje pri PU zadarskoj. Pred Disciplinski sud u Splitu Miočić je dospio nakon prometne nesreće koju je u ožujku 2010. godine skrivio vozeći službenu “škodu” na relaciji Obrovac-Medviđa. Nakon nesreće u kojoj su Miočić i njegov suvozač lakše ozlijeđeni, a policijska “škoda” u prevrtanju na krov u potpunosti uništena, utvrđeno je da je vozio pijan i bez odobrenja tadašnjeg načelnika PU zadarske.