Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Otvorenje u znaku vrućih ritmova salse

Autor: Ante Rogić

18.06.2013. 22:00
Otvorenje u znaku vrućih ritmova salse

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Za razliku od prijašnjih godina kada je praksa bila da Ljeto otvara domaća premijera ovaj put će svi ljubitelji zadarske ljetne kazališne manifestacije na otvorenju moći zaplesati uz zvuke salse


Kad smo vidjeli koliko je Ministarstvo kulture odlučilo dati za ovogodišnje Zadarsko kazališno ljeto uključili smo se u program. Kad god bude moguće Turistička zajednica će pomagati, kazao je Zvonko Šupe, direktor TZ Grada Zadra na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program 19. Zadarskog kazališnog ljeta. Za razliku od prijašnjih godina kada je  praksa bila da Ljeto otvara domaća premijera ovaj put će svi ljubitelji zadarske ljetne kazališne manifestacije na otvorenju moći zaplesati uza zvuke salse. Naime, Zadarsko kazališno ljeto otvorit će Zagrebačka filharmonija koncertom pod nazivom Salsa filarmonica. Upravo ovaj koncert podosta je potpomogla Turistička zajednica Grada.
U latinskom stilu
– Ove godine ne idemo s našom premijerom, napravili smo jedan odmak. Bliži se skori ulazak u Europsku uniju pa je i ovo jedan doprinos obilježavanju, kazao je ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić istaknuvši kako će Filharmonija nastupiti drugačije nego inače, u latinskom stilu.
Miljenko Puljić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije najavio je kako će na zadarskom koncertu gostovati ravnatelji beogradske i ljubljanske filharmonije. Ispričao je i zbog čega Zagrebačka filharmonija nastupa s ovakvim programom.
– Prije nekoliko godina vidio sam da jedan filharmonijski zbor izvodi salsu. Rekao sam Ricardu Luqueu kako želim da pripremi jedan takav nastup. Dosad smo imali dva, tri takva koncerta. Nakon ovog smo pozvani na nekoliko koncerata s ovakvim programom. Sve su to hitovi salse uz primjerenu glazbu filharmonije. Zadar mi je prirastao srcu, kazao je Puljić.
Jake zadarske snage
Nakon gostovanja Zagrebačke filharmonije imat ćemo priliku još jednom pogledati “Kokoš” u režiji Dražena Ferenčine, a potom u Zadar dolazi predstava Olivera Frljića “Mrzim istinu!” Predstava će biti izvedena u foyeru HNK Zadar, u dva navrata, budući da će broj mjesta biti ograničen. Svi koji još nisu imat će priliku pogledati “Bez trećega” u režiji Vinka Radovčića i Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica Dražena Ferenčine. Kazalište Moruzgva iz Zagreba dolazi s predstavom “Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovitcza”, a Teatar Rugantino s “Terapijom” redateljice Maje Šimić.
Osim koncerta otvorenja, još ćemo slušati četiri koncerta. U Zadar dolazi John Lee Sanders, a potom Sugar Blue Band. Ponovno ćemo imati prilike čuti Catiu Werneck s njenim kvartetom, a Zadarsko kazališno ljeto zatvorit će se s koncertom u čast Dina Dvornika. U petak 2. kolovoza nastupa Dino Dvornik tribute band featuring Mario Huljev. OTP banka je kao donator pripremila dodatne pogodnosti za svoje klijente korisnike MasterCard PayPass debitne ili prepaid kartice. Svi koji plate ulaznicu za koncert MasterCard PayPass debitnom ili kreditnom karticom OTP banke ostvaruju  popust u iznosu od 59 kuna, odnosno kartu za koncert dobivaju po cijeni od samo jedne kune.