Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pahlić: Šparu su iznajmili naš parking

Autor: Suzana Bandić

18.06.2013. 22:00
Pahlić: Šparu su iznajmili naš parking

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nesuglasice koje su započele već s prvim danom ove godine u šoping centru na Relji između dijela suvlasnika prostora okupljenih oko Darka Pahlića i upravitelja tvrtke Trgovinski centar Zadar jučer su dobile novi nastavak u mirnom dvosatnom prosvjedu na parkiralištu uz centar. Suvlasnici su se odlučili na blokadu prometa parkiralištem jer ugovor koji je upravitelj potpisao sa Šparom smatraju nekorektnim.
– Mi smo natpolovičnom većinom 1. siječnja ove godine smijenili upravitelja i imenovali novog – Zara nekretnine. Međutim, sve je završilo na sudu jer Trgovinski centar ne želi odustati i povući se. Sad su sklopili ugovor sa Šparom, što je u redu, ali parkiralište preko kojeg prolaze dostavni kamioni Špara je naše i to se vidi u ZK izvatku. Mi, iz starog dijela, odnosno Faze 1 centra, suvlasnici smo parkirališta kojeg su prekjučer radi punjenja trgovine Špar zagradili i postavili čuvare. Dakle, nama su onemogućili korištenje našom nekretninom, dok oni uredno naplaćuju parkiranje u garaži čiji su vlasnici, rekao je Darko Pahlić, predstavnik dijela suvlasnika, koji pričuvu od prvog dana ove godine plaćaju tvrtki Zara-nekretnine.
Miran prosvjed i blokadu parkirališta suvlasnici su prekinuli nakon dva sata kad su na teren izišli policijski službenici Prve policijske postaje te zaprijetili uhićenjima i prijavama.
Iz Tvrtke Trgovinski centar Zadar samo su se kratko osvrnuli na ovaj događaj kazavši kako je 18. lipnja oko osam sati desetak suvlasnika u servisnom dijelu Trgovinskog centra Zadar prosvjedovalo.
– Njih nekolicina su svojom nazočnošću i automobilima blokirali pristupni prolaz za utovarne rampe putem kojih se vrši redovito snabdijevanje trgovina. S obzirom da se pored snabdijevanja istim putem osigurava i pristup vatrogasnim i bolničkim vozilima, evakuacija, odvoz smeća itd., zatražena je intervencija policije, nakon čega je uspostavljeno redovito stanje – rekla je Maja Matković Bilosnić, direktorica TCZ-a.