Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Skupština Zadarske županije je najbolja u državi”

Autor: Siniša Klarica

18.06.2013. 22:00
“Skupština Zadarske županije je najbolja u državi”

Foto: Marin GOSPIĆ



Iako je do sada bilo demokraciji primjerenih rasprava, vijećnici Zadarske županije donosili su bitne odluke uz suglasje svih, istaknuo je Lončar


Željko Lončar (HDZ) bit će predsjednik Skupštine Zadarske županije i u njezinom novom sazivu. Lončar  je bio prijedlog pobjedničke koalicije HDZ-HSP AS- A HSS-HSU-HČSP, koja je osvojila skoro 48 posto glasova na prošlim lokalnim izborima. U vođenju županijske skupštine, pridružit će mu se Tomislav Šarić (HSP AS) i Draganj Ranj (SDP).
Zamjena nije uspjela
Sjednicu je do izbora radnog predsjedništva vodio predstojnik Ureda državne uprave u Zadru Ivo Gregov, koji je na početku odbio ostavku vijećnika Rena Sinovčića i imenovanje njegove zamjenice Nataše Erstić. Prema Gregovu, Sinovčić je zamjenu morao prijaviti prije održavanja sjednice. U svakom slučaju, kazivao je Gregov, to će moći učiniti na sljedećoj sjednici županijske skupštine.
Na sjednici su realizirane neke druge zamjene za izabrane dužnosnike, pa je tako župana Stipu Zrilića u vijećničkim klupama zamijenio Stipe Bugarija, a umjesto dožupana Rudolfa Dvorskog (HSP AS) vijećnik je postao Vlado Rapan. Marka Pupića Bakrača, inače nositelja liste Akcije mladih, zamijenila je Marjana Botić, a njegovog kolegu Antu Rubešu Vladimir Gambiraža. Mate Radović iz HSLS-a prepustio je vijećničko mjesto stranačkom kolegi Marku Klancu.
Nakon konstituiranja slijedi rebalans
Izabrani predsjednik županijske skupštine Željko Lončar izrazio je nadu kako će Skupština Zadarske županije i u ovom sazivu biti najbolja u državi.
– Iako je do sada bilo demokraciji primjerenih rasprava, vijećnici Zadarske županije donosili su bitne odluke uz suglasje svih, istaknuo je Lončar.
Budući da već na sljedećoj sjednici vijećnici moraju raspraviti o rebalansu županijskog proračuna, izglasana su i dva odbora. Zoran Šikić (HDZ) predsjednik je Odbora za statut i poslovnik kojeg još čine Ivan Knežević (potpredsjednik), Dušan Herenda, Joso Nekić i Tomislav Pavlović.  Odbor za financije ponovno će voditi Grozdana Perić (HDZ), a pomagat će joj Radoslav Bobanović (potpredsjednik), Željko Dilber, Dragan Ranj, Josip Zubović i Nino Sorić.