Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Matej Lulić u Zadru ostvario svoj san

Autor: Valentina Mlađen

18.07.2010. 22:00
Matej Lulić u Zadru ostvario svoj san


Matej Lulić ostvario je svoj san. Ove subote crtao je grafite s grafiterima kojima se divi i organizirao prvi pravi “Graffiti Jam” u Hrvatskoj, naravno sve uz pomoć T-mobilea. Na zadarskoj rivi okupilo se 30-ak grafitera iz Hrvatske, breakdanceri, skateri, biciklisti, DJ-evi i zabava je mogla početi. Dok su se grafiteri znojili pod maskama izrađujući satima najbolje grafite, publika je mogla uživati u akrobacijama na skate rampi za koje su se pobrinuli rolleri, skateri i biciklisti ili su mogli uživati u hip-hopu i breakdanceu uz dobru glazbu vrhunskih DJ-eva. Glavni organizator hrvatskog “Graffiti Jam” je T-mobile koji je cijeli događaj organizirao kao promociju svoje nove ljetne opcije.
– Imali smo ideju da za našu promociju ljetne opcije kao jedne vrlo povoljne opcije nađemo nekoga kome je mobilna komunikacija bitna da ostvari svoj san, a da to ne bude izmišljena priča i tako smo našli Mateja. Krenuli smo s njim u ostvarivanje “Graffiti Jama”. Njegova ideja je bila kako da to napravimo, a mi smo ga pratili i eto nas u Zadru, rekla je Vedrana Hercigonja Majetić, direktorica marketinških komunikacija Hrvatskog telekoma. Matej je predložio i pozvao grafitere, a oni su pristali doći. Što se mjesta tiče, Zadar je odabran putem facebook grupe kao izbor poklonika “Graffti Jama”. A da ne ostane sve samo na jednom danu, deset najboljih radova koji su nastali na zadarskoj rivi bit će izloženi na području cijele Hrvatske na 700 jumbo plakata. A najviše razloga za zadovoljstvo tog dana imao je Matej koji je cijelo poslijepodne bio zaposlen radom na svom grafitu.
– Malo sam umoran jer od jutra smo ovdje i radio sam gotovo cijeli dan, ali bitno je da je atmosfera odlična kao i ekipa, barem što se nas grafitera tiče, rekao je Matej već vidno umoran, ali sretan i ozaren. Iako je nama njegov grafit izgledao odlično on je sam istaknuo kako su ostali grafiti uglavnom bolji od njegovoga, jer se radi o starijim i iskusnijim grafiterima, a on je zahvalan jedino što ima priliku raditi s njima.
Iako su se na facebooku pojavile različite grupe s prijetnjama Mateju nikakvih incidenata nije bilo. Zbog sigurnosti uz Mateja je cijelo vrijeme dok je radio stajao zaštitar i tako se pobrinuo da on zaista bude siguran, iako se Matej ni najmanje nije zabrinuo zbog takvih prijetnji.
– Kao što vidite od prijetnji danas ništa. Malo smo lutali po gradu i tako, ali nitko mi nije ništa ružno rekao niti sam se osjećao ugroženo, rekao je Matej. Zapravo, jedino zašto su mu ljudi prilazili je da ga pitaju mogu li se slikati s njim. A osim poklonika grafita i urbane hip hop kulture ovaj događaj privukao je na rivu i veliki broj turista koji su oduševljeno blicali fotoaparatima. Atmosfera je bila užarena na svim stranama, a sunce nije nikom smetalo jer je pokraj bilo more da rashladi. Iako se zahvaljujući sve većem broju udruga koje promiču hip hop kulturu Zadar već afirmirao kao urbani grad ovim potpuno uspjelim “Graffiti Jam-om” to je i potvrdio.