Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prikupljeno 25 doza krvi

Autor: Josip Prskalo

18.07.2010. 22:00
Prikupljeno 25 doza krvi


Prvi put održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Grguricama u organizaciji Općinskog društva Crvenog križa Posedarje.
Mjesto koje broji dvjestotinjak žitelja prvi put je ugostilo tim s Odjela transfuzije zadarske Opće bolnice predvođen dr. Verom Visković te predsjednikom Gradskog savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Ivom Jureškom. Akciji se odazvao popriličan broj darivatelja iz općine Posedarje s obzirom da akcije koje se provode u ljetnim danima uvijek budu slabije posjećene.
U Grguricama se odazvalo tridesetak članova, a njih 25 je darovalo krv.
– Zahvaljujem svima koji su došli u Grgurice dati krv, a u prvom redu našim novim članovima, a to su Danijela Telesmanić-Šarić, Marko Demo i Joso Šalina, rekao nam je predsjednik aktiva Josip Prskalo, pohvalivši domaćice iz Grgurica koje su pripremile kolače za darivatelje i pomogle prilikom organizacije, a to su Danica Matković, Vesna Jokić i Luca Prskalo. Zahvaljeno je i osoblju pizzerije Fortuna gdje su organizirani obrok i druženje.
Krv su darovali: Krešimir Novaković, Dragan Klanac-Čapić, Slavka Šarić, Ika Bodulić, Danijela Telesmanić-Šarić, Velimir Juričević, Robert Milak, Zoran Crnjak, Josip Prskalo, Mladen Klanac, Manuela Demo, Marko Demo, Šime Breulj, Radojka Knežević, Ana Jadrić, Dragan Bolić, Petra Šalina, Ivan Šalina, Anita Breulj, Joso Šalina, Željko Zurak, Ivica Dežmalj, Katarina Ivandić, Martina Paić i Josip Magaš.