Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Respektabilan sastav sa sjevera županije

Autor: Andrija Dešpoja

18.07.2010. 22:00
Respektabilan sastav sa sjevera županije

Foto: Adam VIDAS



Igranje u ljetnoj ligi je za naše mjesto velika stvar, jer se oko naših nastupa stvara događaj – kaže Marino Krapić
Starigrad već šestu godinu u nizu nastupa u županijskoj ljetnoj ligi i ovaj najsjeverniji klub u ovom natjecanju iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate. Prošloljetno polufinale u kojem su ispali od kasnijeg pobjednika Arbanasa pokazalo je da ovo mjesto od 1.000 ljudi ima potencijala za stvoriti jaku košarkašku družinu. Lani je u njihovim redovima igrao Ante Krapić, ponajbolji igrač A-1 lige koju je igrao u dresu Zaboka, a ove bez njega itekako dobro kotiraju u razdiobi mjesta za četvrtfinale. To je potvrdio igrač i svojevrsni voditelj momčadi Marino Krapić koji smatra da je ovakvo natjecanje vrlo pozitivna stvar za događanje u samom mjestu koje preko ljeta utrostruči svoje stanovništvo.
– Igranje u Ljetnoj ligi za naše je mjesto velika stvar, jer se oko naših nastupa stvara događaj. Imamo dobru posjećenost, prati se cijela liga i svi su zainteresirani kako stojimo i s kim ćemo igrati. Pogotovo smo to dobro osjetili lani kad smo uspjeli stići do polufinala i voljeli bismo ove sezone ponoviti taj uspjeh.
Četvrtfinale vam je nadomak ruke, jer ste uz Bokolje koje drži primat najviše dosad pokazali u skupini C.
– Imamo odlične izglede da uđemo među osam najboljih i u preostala dva kola ćemo tražiti jednu pobjedu da to i potvrdimo. Ove sezone smo bez Ante Krapića koji nas je nosio prošle sezone, ali smo i ove uspjeli složiti respektabilan sastav kojeg sačinjavaju uglavnom domaći igrači. Ipak bih uz te domaće izdvojio dvojicu, a to su Ivan Svoboda koji inače nastupa za A-2 ligaša Križevce i Luku Bujasa koji ove sezone igra posebno dobro. Imamo podjednak sastav u kojem svi imaju svoje kvalitete te se veselimo svakoj novoj utakmici, a pogotovo kad igramo na svom igralištu kod osnovne škole.
Krapić nije propustio istaknuti one koji su svesrdno pomogli svojim košarkašima da izguraju financijski ovo natjecanje koje je posebno njima skupo zbog velike udaljenosti od ostalih mjesta sudionika.
– Da nije pomoći od strane Općine Starigrad, Turističke zajednice Općine Starigrad, Nacionalnog parka Paklenica, Hotela Alan i nekolicine kafića iz mjesta ne znam kako bismo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju cijelog natjecanja. Budući da smo dosta udaljeni od Zadra i južnijih mjesta dosta nam toga kolača ode na putovanja, ali s puno volje i ljubavi prema košarci sve se da izdržati – za kraj će Krapić.
 


Starigrad


Dario Dominković, Marin Knežević, Nikica Bušljeta, Hrvoje Ćuška, Luka Bujas, Ivan Svoboda, Ante Milovac, Marino Krapić, Dragan Dokoza, Silvio Katić, Marijan Bušljeta, Zlatko Matanović, Mario Jukić, Boris Kovačević, Vladimir Lenartić, Dragan Dokoza. Trener: Frane Marasović.