Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rezultat grijanja stolice od tri godine

18.07.2012. 22:00
Rezultat grijanja stolice od tri godine


Izložba 26 različitih izlagača otvorena je u srijedu navečer u zadarskom Arsenalu. Izložbom su se predstavili polaznici likovne udruge “Anastazija”, mahom zadarski amateri, a rezultat je to trogodišnjeg rada s mentorima Tomislavom Koštom i Snježanom Anastasiom Bencarić, predsjednicom udruge.
– Ova izložba jedinstven je događaj. Rezultat je to grijanja stolice od jedno tri godine i unatoč tome što se ovdje radi o amaterima, njihova djela govore kako su to amateri vrijedni pažnje, rekla je Bencarić pozivajući sve zainteresirane zaljubljenike u umjetnost da se slobodno priključe udruzi.
Na izložbi su svoj rad predstavili: Snježana Anastasia Bencarić, Tomislav Košta, Gordana Pazman, Višnja Vlakić, Kristina Joradan, Željka Perić, Ivo Kalajdžić, Svjetlana Tanja Sorić, Ada Duka, Esad Keža, Ilonka Kapetanović, Davor Urić, Irina Bakija, Mladen Medur, Silvana Mihaljević, Tomislav Bašić, Mia Mašina, Siniša Končarević, Franka Peša, Jasna Duca, Domeniko Duca, Marija Trošelj, Marija Vaszary, Bosiljka Paleka, Neda Bopsić i Jasminka Roko. Izričaj svakog autora jedinstven je, od stila pa preko motiva kojima se bave. Dosta autora bavi se mediteranskim motivima u interpretacijama masline, idiličnih morskih pejsaža, ali posjetitelji su mogli pogledati i nekoliko dobrih portreta, prikaza mrtve prirode, životinjskih motiva i slično.
– Tri godine radimo i nadam se da je ovo jedan lijepi početak te da će ovakvih događanja biti i dalje. Osim ove likovne istaknuo bih još jednu dimenziju, možda i važniju, a to je ona ljudska. Za ovo vrijeme postali smo prijatelji, zajedno nam se dogodilo puno lijepih stvari  što je možda i najvažnije u cijeloj ovoj priči, rekao je Tomislav Košta.
Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja u galerijskom prostoru Arsenala.