Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Žorž: Trebat će se puno toga poklopiti

18.07.2012. 22:00
Žorž: Trebat će se puno toga poklopiti


Sonik-Puntamika je u A-2 ligi i teško je očekivati da će taj rang natjecanja privoljeti nekog od igrača da automatski potpišu vjernost za nadolazeću sezonu – kaže Žorž


Sredina je srpnja  što za košarku znači da teče  ono najmrtvije razdoblje između dviju sezona. Nova sezona što se Sonik-Puntamike tiče započinje tek za tri  mjeseca i teško je doći do  nekih konkretnijih informacija vezanih za igrački pogon  na kojem bi novo ustoličeni  trener zelenih Marko Žorž  mogao graditi najavljeni brzi  povratak u A-1 ligu. Situacija  je takva da se opipava bilo  svih onih koji bi možda mogli  odjenuti dres Puntamičana,  no isto tako novopečeni drugoligaš je svima njima posljednji na listi prioriteta, što  je i razumljivo s obzirom na  neatraktivni rang natjecanja.  Stoga lista od 12 imena koji  bi trebali nositi zelene u nadolazećoj sezoni još uvijek je  prazna, a vrijeme će pokazati  kako će i sam Žorž istaknuti  tko će na kraju biti ti na koje  će moći računati.
– Trenutačna situacije je  takva da se ne može ništa  konkretno kazati na temu  našeg rostera s kojim bi trebali ove sezone u pohod na  povratak u A-1 ligu. To je  realna situacija, potpuno razumljiva, jer su mnogi igrači  na godišnjim odmorima te će  se nešto više sigurno moći  znati krajem srpnja ili početkom kolovoza. Razgovori su  obavljeni sa svim igračima  koji su nosili naš dres u  prošloj sezoni. Oni sada trebaju staviti na vagu što im se  eventualno nudi negdje  drugdje, pa onda donijeti konačnu odluku. Sonik-Puntamika je u A-2 ligi i teško je  očekivati da će taj rang natjecanja privoljeti nekog od  njih da automatski potpišu  vjernost za nadolazeću sezonu. S igračkog stajališta to  je potpuno razumljivo i svi ti  igrači žele prvo vidjeti je li  mogu dospjeti u neki jači  klub sa većim ambicijama.  Tu je bitan i financijski aspekt te u tom kontekstu mi  ne možemo konkurirati.
Je li vam u tom smislu  pomogao ljetni otvoreni  kamp u kojem ste dva tjedna  isprobavali sve zainteresirane mlade igrače?
– Definitivno je taj kamp  bio odlična stvar. Isprobali  smo i doveli mnoge igrače za  koje nismo znali te zapisali  mnoga imena koja bi mogla  biti aktivirana. U tom kampu  imali smo veliku pomoć i u  prisutnosti našeg trofejnog  trenera Danijela Jusupa te  mogu kazati da ćemo s tom  praksom nastavljati svakog  ljeta. Trenutačno smo u stadiju čekanja te su sve opcije  otvorene, a naravno najzanimljiviji su nam igrači koji  su prošle sezone bili naši članovi.
Za brzi povratak trebat će  skupiti relativno snažnu  momčad. Koliko klub može  popratiti tu ambiciju da se  vratite u staro prvoligaško  društvo već ove sezone?
– Čelni ljudi kluba su nakon završetka prošle sezone  u kojoj se doživio veliki korak unatrag u odnosu na prijašnje čvrsto stali iza ambicije da se Sonik-Puntamika pokuša vratiti ekspresno u  A-1 ligu. To je logički, jer je  poznato da je to najlakše  učiniti u sezoni nakon ispadanja. Kao trener prve  momčadi sam po tom pitanju  optimističan i vjerujem da će  Uprava kluba učiniti sve što  je u njenoj moći da se taj put  povratka učini što lakšim.
Žorž je 2005. sa Puntamikom iz A-1 ušao u A-2  ligu.
– Svojevremeno kao igrač  sam bio u situaciji da smo  tražili prolaz iz A-2 lige u A-1  ligu što nam je i uspjelo.  Međutim, svjestan sam da se  treba puno toga poklopiti kako bi to bilo ostvareno. Ni  veliki novac nije garancija,  jer to je sport, a u njemu je  sve moguće. Tko kod na kraju bude u momčadi kad krenu pripreme mora biti svjestan da ga čeka težak rad iz  kojeg moramo doći do optimalne forme i igre na kojoj  ćemo graditi naše ambicije, i  usput ne bi bilo loše svratiti  do crkve i Bogu se pomoliti,  jer svaka pomoć nam je u  narednoj sezoni potrebna –  zaključio je Žorž.