Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sanjin iz Rijeke oduševljen Zadrom i plažom

Autor: Ljiljana Jurjević

18.07.2013. 22:00
Sanjin iz Rijeke oduševljen Zadrom i plažom

Foto: Zvonko KUCELIN



Život je lijep i treba u njemu uživati. U svakoj minuti treba uživati. Poručio bih svima da se ne zamaraju oko toga da u životu steknu što više materijalnih dobara. To nije bitno, nešto drugo je bitno, rekao je Sanjin smiješeći se i uživajući u svakoj zraci sunca na kupalištu na Vitrenjaku


Zadar je prvi put domaćin Ljetnog kampa za osobe s invaliditetom koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Zagreb.
– Osobe s invaliditetom životne dobi od 21 do 40 godina zajedno sa svojim skrbnicima provest će ljetovanje u Zadru. Ovo je treća godina da organiziramo ljetni kamp. Trenutačno je u Omladinskom hostelu, u pet apartmana smješteno njih 16, a grupe će se izmjenjivati svakih pet dana, tako da će ljetovanje u Zadru ove godine provesti njih 75, kazala je predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec. Ljetni kamp održava se od 14. srpnja do 15. kolovoza u Kupalištu za osobe s invaliditetom na Vitrenjaku, koje se nalazi u neposrednoj blizini hostela. Zadarsko kupalište odlično je mjesto za osobe s invaliditetom, a zadarski gosti u ovom ljetnom kampu oduševljeni su svime. Voditelj kupališta Jozo Kasipović pazi da njihovi gosti iz Zagreba, Rijeke i drugih krajeva Hrvatske odu s lijepim uspomenama sa zadarskog ljetovanja. Veliku pomoć pri ulasku i izlasku iz mora osobama s invaliditetom, osim Joze pružaju i tri mlada Zadranina: Luka Kalac, Blaž Perica i Ivan Arbanas koje je kupalištu osigurao Grad Zadar.
Na kupalištu smo jučer zatekli i Sanjina Dundovića iz Rijeke. Ovaj stopostotni invalid koji je na ljetovanje došao s majkom prvi put je, kaže, u Zadru i tu mu je prekrasno.
– Odlično je, sve je odlično. More je lijepo, kao i hostel u kojem smo smješteni, baš sve, kaže Sanjin. Usprkos svojoj invalidnosti Sanjin nam je jučer bio prava inspiracija. Njegov topli pogled pun života jednostavno vas osvoji na prvu, a njegov pogled na život još i više.
– Život je lijep i treba u njemu uživati. U svakoj minuti treba uživati. Poručio bih svima da se ne zamaraju oko toga da u životu steknu što više materijalnih dobara. To nije bitno, nešto drugo je bitno, rekao je Sanjin smiješeći se i uživajući u svakoj zraci sunca na kupalištu na Vitrenjaku.