Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Još jednom ispočetka: KK Zadru blokiran račun

18.07.2016. 22:00
Još jednom ispočetka: KK Zadru blokiran račun


Grad košarke uvijek je žudan novih informacija oko svog sportskog mezimca – Košarkaškog kluba Zadar. U proteklih gotovo dva mjeseca, koliko je prošlo od završetka prošle sezone, nije ih baš bilo mnogo. Izuzev dolaska Kristijana Krajine i odlaska Ante Delaša, sve je nekako obavijeno velom tajne.  Problem s dugovanjima je i dalje prisutan i nije malen. Od prošlog tjedna je i račun kluba u blokadi zbog dugovanja prema bivšem igraču Josipu Sobinu. Mnogo je problema, a početak kolovoza i time početak priprema za novu sezonu sve je bliži.
Boris Skroće, direktor KK Zadra, prošli je tjedan bio u Budvi na Skupštini ABA lige, gdje je donesen i raspored natjecanja pa će tako Zadar u prvom kolu ugostiti beogradski FMP.
– Odradili smo konstruktivan sastanak, donijeli neke odluke, a najvažnija je da su svi klubovi stajališta da želimo igrati ABA ligu, jer ona koristi razvoju košarke u regiji. Odlučeno je da će Liga i sljedeće sezone brojati 14 klubova, a natjecanje počinje 1. listopada – kaže Skroće.
Kakva je situacija u Košarkaškom klubu Zadar? Ima li što novoga po pitanju momčadi, trenera, dugovanja?
– Intenzivno svakodnevno radimo i o svemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost.
Je li razlog za brigu blokirani račun kluba zbog dugovanja prema Josipu Sobinu?
– Financije su svakako razlog za brigu i one muče, ne samo Zadar, nego većinu klubova na ovim prostorima. Radimo na tome. Sve takve situacije do sada smo riješili pa ćemo i ovu. Malo je u Hrvatskoj danas subjekata koji nisu dužni. Nažalost, takva su vremena. Borimo se i vjerujem da ćemo iznaći izlaz.
Što je s blokadom od strane FIBA-e, koja je i dalje na snazi?
– U kontaktu smo s HKS-om, koji je stava da smo u pravu, jer smo prošli predstečajnu nagodbu kao zakonski legitiman postupak u Republici Hrvatskoj. I mi u klubu i ljudi u Savezu mišljenja smo da taj problem treba riješiti FIBA, odnosno da ona mora poštivati zakon RH.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU