Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Estoncima razbio auto palicom pa ih naganjao po cesti

19.07.2017. 15:01
Estoncima razbio auto palicom pa ih naganjao po cesti


Estonski turisti zasigurno će dugo pamtiti ovogodišnje ljetovanje u Zadru, no na žalost po nemilom događaju koji im je priredio 22-godišnji mladić iz okolice Zadra.
On je u utorak, oko tri sata, Estonce u renaultu na Kožinskoj cesti krenuo pretjecati svojim BMW-om, no tom je prilikom desnim bočnim ogledalom zapeo za njihov lijevi stražnji kraj. Iako je nezgodu sam izazvao, 22-godišnjak je podivljao te je BMW-om prepriječio put renaultu, izašao iz automobila i teleskopskom palicom na njemu razbio prednje vjetrobransko staklo. U renaultu je u tom trenutku bilo šest estonskih državljana i to 29-godišnji vozač, 32-godišnjak, 27-godišnjakinja i 28-godišnjakinja te dvoje djece u dobi od dvije i tri godine.
– Kad su se estonski državljani automobilom pokušali udaljiti, 22-godišnjak ih je automobilom slijedio od Kožina preko Bokanjca do predjela Mazija u Briševu te u vožnji više puta udarao u stražnji kraj Renaulta. Potjera je završila na predjelu Mazija kada je 22-godišnjak zbog oštećenja pneumatika (zapaljene gume) na BMW-u izgubio nadzor nad automobilom i sletio van ceste gdje su ga i zatekli policijski službenici. S njim se u automobilu nalazio 16-godišnjak koji nije sudjelovao u ovom "divljaštvu" te je i on doveden u opasnost, izvijestili su iz PU zadarske napominjući kako je 22-godišnjak uhićen i prepraćen u Prvu policijsku postaju na kriminalističku obradu.
– U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a nakon dovršenog istraživanja protiv 22-godišnjaka se Državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine i oštećenja tuđe stvari te prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije.