Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Glavni cilj Borik-Puntamike je ostanak

Autor:

18.08.2008. 22:00
Glavni cilj Borik-Puntamike je ostanak


Košarkaši Borik-Puntamike su u drugom tjednu priprema za nadolazeću sezonu. Na raspolaganju treneru Tihomiru Bujanu su četrnaestorica igrača koji bi trebali iznijeti sezonu i pokušati ostvariti ostanak u A-1 ligi. O prvim dojmovima Marko Žorž, jedan od najiskusnijih u redovima Puntamičana, kaže:
– Pripreme su počele testiranjima, uvodnim dijelom i samim privikavanjem na treninge. Malo teretana, trčanje u parku te rad s loptom u dvorani. Kad je riječ o očekivanjima od sezone zna se da je glavni klupski cilj ostanak, a sve drugo bi bilo više nego odlično.
Za razliku od Puntamičana ostali konkurenti u ligi se naveliko pojačavaju.
– Istina, drugi klubovi ulažu dosta u pojačanja i samim time su u velikoj prednosti, no Borik s ovim igračima koje ima može zapapriti svima. Ostanak je svake godine sve teže izboriti; kad se samo sjetim prošle godine i borbe u Ligi za ostanak, koja je bila prenaporna, odmah se počnem znojiti.
Gdje nalazite motivaciju za igranje ovako napornih utakmica?
– Većini nas je košarka samo dodatni izvor prihoda uz posao koji svakodnevno radimo. Ovo je idealan klub za nas koji smo u takvoj situaciji. Ljubav prema košarci nam je najveći motiv, a napore nam je zbog toga puno lakše podnositi. Mi smo poluamateri s profesionalnim pristupom košarci. To vam sve govori, želim još igrati i pomoći dok me kosti služe, a poslije mene doći će drugi poput petorice juniora koji su priključeni prvoj momčadi i koji bi trebali biti novi nositelji igre Borik-Puntamike.