Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šahtar je najveća šansa Zadra

Autor: Šime Ćurko

18.08.2008. 22:00
Šahtar je najveća šansa Zadra

Foto: Vedran SITNICA



Vjerujem da u Dinamu trenutačno više razmišljaju o Šahtaru nego o nama – smatra Milin
Aktualni, a kako je krenuo u sezonu, i potencijalni novi prvak, stiže u subotu na Stanove. Bolje otvorenje “umivenog” trošnog zadarskog nogometnog zdanja teško se moglo poželjeti. No, situacija na ljestvici koja će reći da vodeće Zagrepčane i posljednje Zadrane dijeli čak 11 bodova nakon svega četiri kola ne sugerira da momčad Dalibora Zebića ima protivnika s kojim bi mogla nadoknađivati dosad propušteno.
– U četiri utakmice propustili smo dosta toga, posebice na prve dvije u Splitu i Koprivnici. Jasno je da nema smisla vraćati se u prošlost, ali da smo iz te dvije utakmice izvukli barem bod danas bismo sigurno bili u puno povoljnijoj poziciji. Ne vjerujem da bismo s Osijekom i Šibenikom u toj situaciji odigrali onako loše – smatra Ferdo Milin, zadnji vezni i jedan od najiskusnijih u zadarskim redovima. Novi poraz, premda ne bi bio senzacija, gurnuo bi Zadar u još težu poziciju.
– Treba biti optimist. Iako nije lako kad vam nakon četiri kola i jednog osvojenog boda dolazi Dinamo, Zadar je uvijek imao svojih aduta. Posebno u Stanovima i posebno kad dolazi Dinamo. Poznato je da s njima uvijek igramo dobre utakmice u kojima nerijetko ostanemo neporaženi, a pamtimo i neke velike pobjede. Ni tada naša bodovna situacija nije bila idilična, pa se nismo predavali, a ne treba zaboraviti ni to da je Dinamo nekad u Zadar dolazio i s jačom momčadi od ove koju sada ima.
Optimizam je razumljiv, ali pokriće za takvo što nije lako naći. Zadrani do sada nisu ponudili igru iz koje bi se dalo zaključiti da mogu naštetiti “modrom” stroju.
– Nismo igrali toliko loše kako se čini kad se pogledaju rezultati naših utakmica. Hrabri me, primjerice, utakmica s Osijekom, kad smo do boda došli iz potpuno izgubljene situacije. U prvim utakmicama ove sezone dobili smo i potvrdu koliko Marin Tomasov može kvalitetno odigrati, Župan se lagano vraća u pravu formu, a vjerujemo da ćemo vrlo brzo imati na raspolaganju i pravog Terkeša, onog iz prošle sezone koji nas je vukao do velikih rezultata. Ova momčad ima svoju vrijednost, premda je jasno da to ne možemo potvrđivati riječima nego isključivo rezultatom.
Dinamo je u ovom dijelu sezone obično opterećen trećim pretkolima i bezuspješnim pokušajima ulaska u Ligu prvka. To bi hrvatskim klubovima trebala biti mala šansa da zaskoče momčad iz maksimirske šume.
– Trebala bi, ali ako pogledamo prva četiri kola onda je očito da Dinamo niti malo na popušta u nacionalnom prvenstvu. No, vjerujem da trenutačno više razmišljaju o Šahtaru nego o nama. Zato bi Šahtar mogao biti naša šansa, koliko god to čudno zvučalo. U našu dobru igru, pun stadion, ambijent i termin utakmice u kojem u Zadru još nismo igrali i, nadam se, barem malo opuštanja Dinama, sve je moguće. Pa i to da osvojimo tri boda. Istina, za takvo što treba se puno toga poklopiti, ali ništa nije nemoguće.
I Milina je obradovao povratak Tornada na tribine.
– U Šibeniku im nažalost na njihovu veliku podršku nismo uzvratili dobrom igrom. S Dinamom to moramo ispraviti. Njihov povratak na utakmice Zadra je motiv svima nama da izvučemo maksimum u svakoj utakmici.


Terkeš i Mitrović od prve minute
Zadar bi se Dinamu mogao suprotstaviti s (jedina) dva napadača i to od prve minute. Očekuje se da će prema Kelavi jurišati i Terkeš i Mitrović, što bi značilo da je Dalibor Zebić nakon četiri kola igre u sustavu 3-5-1-1 odlučio vratiti se na klasičnih 3-5-2. Za Dinamo Zebić i dalje ne može računati na Batura i Rašu, a vraća se Surać, koji je odmarao protiv Šibenika zbog crvenog kartona. Dobiju li Puljić, Pletikosić, Bilaver i Parmaković žuti karton protiv Dinama, to će im biti treća javna opomena i neće moću nastupiti u šestom kolu na gostovanju kod Intera.


Ulaznice u prodaji od petka
Ulaznice za utakmicu s Dinamom (subota, 23. kolovoza, 20 sati i pet minuta) počet će se prodavati u petak, dan prije utakmice, od 10 sati na tri prodajna mjesta. Kako je to uobičajeno, ulaznice, koje od ove sezone koštaju 50 kuna, moći će se kupiti u Piceriji Edo na stadionu, zatim u CB Sunturist na Narodnom trgu te u CB Novi caffe na Trgu Petra Zoranića.