Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Oslabljeni Zadrani krenuli popraviti lanjski neuspjeh

Autor: Šime Ćurko

18.08.2009. 22:00
Oslabljeni Zadrani krenuli popraviti lanjski neuspjeh

Foto: Sebastian GOVORČIN



Momčad Zadra je kombinacija igrača koji imaju iskustvo igranja u Prvoj B ligi te kadeta, koji su posljednje dvije godine bili drugi na Prvenstvu Hrvatske
Nešto ranije od djevojaka pripreme su ovaj tjedan počeli i odbojkaši Zadra. Na prvom treningu bila su tek četvorica igrača, što i ne čudi za početno razdoblje priprema. Dugogodišnja je praksa da se Zadrani polagano okupljaju.
– Većina igrača i dalje radi i dok je tako ne možemo očekivati da ćemo na treninzima biti kompletni. Početkom rujna dio njih prestaje sa sezonskim poslovima i tada ćemo biti znatno brojniji. Ovo što se nama u odbojci događa je realnost zadarskog sporta i dok je tako ne može se očekivati da naš grad dobije odbojkaškog prvoligaša. No, mi ćemo i dalje raditi s nadom da će nekoga jednog dana zainteresirati projekt Zadar u Prvoj A ligi – rekao je Marin Masić, trener Zadra koji na pripremama očekuje 17 igrača, moguće i 18 budući da postoji mogućnost povratka u momčad Tomislava Jovića, koji je lani otišao usred sezone nakon određenih nesuglasica s Masnićem. U novu sezonu Zadar ulazi bez Damira Paleke i dugogodišnjeg kapetana Luke Radoševića, pa Masnić računa na sljedeće igrače: Josip Viduka, Ivan Hrabrov, Filip Hrabrov, Stipe Belić, Marin Bakale, Dražen Čubrilo, Trpimir Burčul, Ivan Škara, Hrvoje Dokaza, Marko Surać, Zvonimir Barić, Matko Kulaš, Luka Bakale, Dino Vojnić, Donat Mandić, Domagoj Lisica, Lovre Mesnić. Riječ je kombinaciji igrača koji imaju iskustvo igranja u Prvoj B ligi te kadeta, koji su posljednje dvije godine bili drugi na Prvenstvu Hrvatske.
– Pred nama je teška sezona, ali takva je bila i lanjska, posebno u drugom dijelu pa smo nekako izgurali. Od igrača samo očekujem kvalitetan rad i rezultat će doći. Igrat ćemo s onim igračima koje imamo na raspolaganju i osim što bolje pripreme za sezonu, želimo stvoriti pravo ozračje u momčadi koje lani nismo imali. Luka Radošević će nam mnogo nedostajati, no morat ćemo se snaći i bez njega. Od 17 igrača njih nekoliko neće konkurirati za prvu momčad, već će nakon nekog razdoblja nastaviti trenirati u svojoj uzrasnoj kategoriji – poručio je Masnić koji će se za sljedeću sezonu registrirati i kao igrač.
– Lani smo jedva imali dovoljno igrača u posljednjim kolima – objasnio je trener Zadrana. Osim u Prvoj B ligi, Zadar će s jednom selekcijom igrati i u Drugoj ligi.