Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Želja mi je bila dolazak u Borik-Puntamiku

Autor:

18.08.2009. 22:00
Želja mi je bila dolazak u Borik-Puntamiku


Ova momčad Borik-Puntamike je mlada, ali s velikim potencijalom. Smatram da mogu dobiti dobru minutažu što mi je najbitnije, a uz to ću skupiti i određeno iskustvo koje će mi biti od velike pomoći – ističe Olivari.
U skupini novih lica u redovima Puntamičana sigurno je najzvučnije ime Šime Olivarija, koji je proslijeđen na posudbu iz KK Zadar. Prošlu sezonu odigrao je nekoliko utakmica u NLB ligi i uspio se upisati u povijest kao prvi košarkaš koji je u novoj dvorani Krešimira Ćosića prebacio magičnu brojku od 100 poena, protiv Bosne zakucavanjem. Većinu vremena je nosio dres A-2 ligaša Jazina, a ovo ljeto će mu sigurno ostati u lijepom sjećanju cijeli život, jer je vrlo aktivno sudjelovao u osvajanju juniorske svjetske bronce na Novom Zelandu. Sada je u “zelenom” dresu gdje će pokušati pomoći Puntamičanima, a ujedno i sebi da se kroz dobru minutažu u jakoj konkurenciji nametne kao materijal od kojeg bi trebao imati najveću korist matični klub Zadar.
– Imao sam veliku želju za igranjem košarke u jačoj konkurenciji nego lani i ta želja mi se ostvarila dolaskom u Borik-Puntamiku. Svjestan sam i realan da ne mogu tako nešto ostvariti u žestokoj konkurenciji u Zadru i ovaj model po kojem smo Čakarun i ja otišli na posudbu u Puntamiku je idealan i smatram da mi je pružena prilika da se razvijem u boljeg igrača – kaže Olivari o svom prelasku u redove “zelenih” te napominje kako je tip osobe koji ne priznaje ništa drugo nego rad i svjestan je koliko toga mora još naučiti da bi ostvario sve svoje snove u košarci.
– Treniranje i samo treniranje može donijeti napredak na tom planu. Nadam se da ću u Borik-Puntamici uspjeti postići napredak kao što je prošle sezone napravio i Marino Šarlija. Ovo je sredina koja je vrlo ohrabrujuća za igranje košarke, ima nas 14-ero momaka koji su vrlo dobri košarkaši i vrlo dobre osobe tako da mogu biti sretan što ću dobiti priliku zaigrati u A-1 ligi koja je napredak za mene u odnosu na A-2 ligu u kojoj sam pretežno nastupao prošle godine – smatra Olivari.
Kako vam se čini biti članom Borik-Puntamike u odnosu na Zadar gdje ste trenirali prošlu sezonu?
– U Zadru sam, pogotovo od dolaska Zmage Sagadina puno dobio što se tiče svih segmenata košarkaške igre. Naporan rad mi nije stran i puno mi je lakše prilagoditi se sada zahtjevima trenera Plantaka nakon provedene sezone u Zadru. Sretan sam zbog činjenice da sam došao baš kod Plantaka koji je bio moj prvi trener tamo još prije tri godine u B-1 ligi kada sam nastupao za Otok Ugljan. Mogu slobodno reći da nije bilo Plantaka da možda ne bi danas bio tu gdje jesam, jer me je upravo on gurnuo u ozbiljniju košarku i dao mi priliku – istaknuo je Olivari koji smatra da se ove sezone skupila dobra momčad u Borik-Puntamici koja bi mogla biti bitan faktor u nadolazećoj sezoni A-1 lige.
– Ova momčad Borik-Puntamike je mlada, ali s velikim potencijalom. Smatram da mogu dobiti dobru minutažu što mi je najbitnije, a uz to ću skupiti i određeno iskustvo koje će mi biti od velike pomoći. Želio bih da Borik-Puntamika ove sezone bude pravi hit hrvatske košarke, kao što je bila pred pet godina kada su ušli u A-1 ligu i igrali polufinale Kupa Krešimira Ćosića. No, još je rano govoriti o takvim stvarima, jer su prave pripreme tek u tijeku i sezona je još daleko ispred nas – za kraj će Olivari.