Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Do rušenja – Medussa radi

18.08.2010. 22:00
Do rušenja – Medussa radi


“Hoteli Zadar” nemaju namjeru rušiti sporne dijelove Medussa bara. Ostavili smo to Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja koje je i donijelo rješenje o rušenju, no ni oni nisu ništa učinili po tom pitanju, ističe Pavić
Iako je još početkom srpnja Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja donijelo rješenje o uklanjanju dijela Medussa bara koji je prije mjesec i pol dana Građevinska inspekcija označila trakama i tabelama s natpisom “zabranjeno izvođenje građevinskih radova”, spomenuti ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare i dalje je netaknut, tako da radi istim kapacitetima.
Medussa bar vlasništvo je “Hotela Zadar”, a trenutačno je u najmu Stanka Miletića. Miletić je Medussa bar unajmio još 2006. godine, no kako je utvrdila Građevinska inspekcija, on nije bespravno nadograđivao ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare. To je, navodno, učinio njegov prethodnik u čijem je najmu do 2006. godine bio ugostiteljski objekt na zadarskoj plaži Kolovare.
Podsjetimo, Građevinska inspekcija je od Grada Zadra dobila prijavu zbog nelegalnosti gradnje Medussa bara na Kolovarama još 30. svibnja ove godine, nedugo nakon što su gradske vlasti preuzele koncesiju na spomenutoj plaži. Ubrzo je uslijedila i javna prozivka zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimira Vrančića na račun Građevinske inspekcije da što hitnije riješi situaciju s navodnim ilegalnim širenjem ugostiteljskog objekta na Kolovarama. Građevinska inspekcija nakon Vrančićeve prozivke hitno je reagirala. Izašli su na teren, prikupili dokumentaciju, označili objekt te utvrdili da je dio ugostiteljskog objekta izgrađen bez građevinske dozvole. Temeljem njihova nalaza ovih dana naloženo je i uklanjanje, odnosno rušenje dijela Medussa bara. Sporna je aluminijska stolarija, natkrivena terasa i dio ugostiteljskog objekta koji “gleda” prema cesti.
Leo Pavić, tehnički direktor u “Hotelima Zadar”, navodi kako je rješenje o rušenju stiglo početkom srpnja. U njemu stoji kako “Hoteli Zadar” imaju deset dana da sporne dijelove Medussa bara uklone sami u roku od deset dana. U protivnom, kako stoji u rješenju, to će učiniti nadležne službe u roku 30 dana o trošku “Hotela Zadar”.
– “Hoteli Zadar” nemaju namjeru rušiti sporne dijelove Medussa bara. Ostavili smo to Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja koje je i donijelo rješenje o rušenju, no ni oni nisu ništa učinili po tom pitanju. U rješenju stoji kako će sporne dijelove objekta o našemu trošku ukloniti u roku od 30 dana, no rok je odavno prošao, a Medussa bar je i dalje u istim kapacitetima. S nama u međuvremenu nitko nije kontaktirao, tako da je stanje nepromijenjeno, zaključuje Pavić iz “Hotela Zadar”.