Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ines Ikić u finalu troskoka

18.08.2010. 22:00
Ines Ikić u finalu troskoka


Sa samo dva izlaska na zaletište i dva uspješna skoka, Ivan Horvat se kao drugoplasirani u kvalifikacijama plasirao u finale natjecanja skoka s motkom s preskočenih 4.70m. Natjecanje je započelo na visini od 3.70m, a Ivan je propuštao sve do 4.60m.
“Krenuli smo na 4.60m i nije bilo problema. Bilo je baš lako. Odlično se osjećam i jedva čekam finale. U kvalifikacijama sam skakao s malom motkom i sa kraćim zaletom jer visinu imam, pa nije bilo potrebe uzimati tvrđu motku”, rekao je Ivan po završetku natjecanja. U dogovoru s trenerom Josipom Gašparcem u finalu će skakati s tvrđom motkom pa će i produžiti zalet na 14 koraka. Time će Ivan još više dobiti na visini. “Nisam htio u kvalifikacijama pokazati sve što mogu, pa ćemo duži zalet imati u finalu. Istina je da na treninzima idem i preko 5.30 do 5.40, a ako osvojim zlato onda ćemo probati ići na visinu 5.51”, dodao je.
Plivači su također odradili jutarnje kvalifikacije. Ivan Levaj bio je prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini, isplivao je osobni rekord na 100m slobodno (51.23 sekunde) i plasirao se u polufinale. Ivan Capan, također, je bio prvi u svojoj skupini na 50m prsno isplivavši vrijeme 29.15. Polufinala su na rasporedu predvečer.
U ranojutarnjim kvalifikacijama troskoka Zadranka Ines Ikić skokom od 12.37m zauzela je 5. mjesto i osigurala nastup u finalu. Troskok je bio na rasporedu u 9 sati ujutro pa se Ines morala vrlo rano probuditi: “Imam osjećaj da se još nisam pošteno razbudila iako smo se digli u 5:30 sati”, kazala j.e
Zadranka ove godine ima skok od 12.70m, što je ujedno njezin najbolji osobni rezultat. “Još imam prostora za bolji skok u finalu. Danas mi zalet nije dobro išao, ali to ćemo popraviti. Vjerujem da će u finalu biti još bolje”, ocijenila je.