Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pokradeni turisti u Zadru, Zatonu i Viru

18.08.2011. 22:00
Pokradeni turisti u Zadru, Zatonu i Viru


Pod okriljem noći s utorka na srijedu na meti kradljivaca našlo se dvoje kampera iz autokampa Borik. Riječ je o 46-godišnjem Nijemcu kojemu je lopov iz šatora odnio 2.800 kuna te vlasniku susjednog šatora, 56-godišnjem Španjolcu koji je ostao bez 5.000 kuna. Tijekom iste noći na Viru je opljačkan apartman kojeg koriste mađarski državljani, a lopov im je ukrao torbicu s novcem, dokumentima i karticama. Materijalna šteta iznosi oko 2.000 kuna. Zanimljivo je, međutim, da je ukradena torbica sa svim stvarima osim novca pronađena sutradan nedaleko od apartmana.
A na udaru kradljivaca u srijedu poslijepodne našla se i maloljetna Njemica. Njoj je nepoznati lopov s plaže u Zatonu ukrao torbicu s fotoaparatom, mobitelom i novcem iskoristivši priliku dok se ona kupala u moru. Šteta iznosi oko 2.500 kuna, a protiv nepoznatog kradljivca slijedi kaznena prijava.


Iz kuće u Rtini lopov ukrao novac i zlatninu
Nepoznati počinitelj provalio je u srijedu u prijepodnevnim satima u kuću 65-godišnje mještanke u Rtini-Miletići nakon čega joj je odnio novac i zlatninu. Žena je, naime, u kući imala nešto stranog i domaćeg novca, a ukupna šteta zajedno s ukradenom zlatninom procijenjena je oko 25.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava. U isto vrijeme za iznos od deset tisuća kuna oštećena je 32-godišnja Australka. Njoj je nepoznati lopov na Liburnskoj obali ukrao ruksak u kojem su se nalazili fotoaparati Cannon i JVC s dodatnom opremom. Za ukradenim  predmetima policija intenzivno traga, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava.