Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Protiv Lokomotive smo vidjeli kako ne smijemo igrati

18.08.2011. 22:00
Protiv Lokomotive  smo vidjeli kako  ne smijemo igrati


Ili ćemo pokazati da je Lokomotiva bila samo loš dan ili će se u slučaju poraza ponovno pojaviti pitanja o tome jesu li Hajduk i Varaždin bili samo slučajnost – naglašava Vasilj


Lokomotivina kompozicija uzdrmala je Stanove. Završnih 0:3 protiv Zagrepčana došlo je kao posljedica vrlo loše zadarske igre, dakako, i dobre izvedbe gostiju. S tri boda iz tog dvoboja Zadar je mogao do drugog mjesta. Ovako se spustio na osmu poziciju, taman u sredinu ljestvice.
– Psihološki smo potpuno podbacili protiv Lokomotive. Kao da nam je sedam osvojenih bodova iz prva tri kola postalo teret, a ne olakšanje s kojim smo bez opterećenja mogli igrati sa Zagrepčanima. Slažem se da nismo pokazali zrelost, odigrali smo jako loše cijelu utakmicu – kaže Ivan Anton Vasilj, zadarski lijevi bočni. I Vasilj je protiv Zagrepčana bio “nigdje”.
– Lokomotiva je stalno imala višak igrača u sredini i tako su kontrolirali utakmicu. S bokova smo se previše uvlačili prema sredini, igrali smo dosta plitko, a kada je na drugoj strani protivnik koji ima igrače s odličnom tehnikom teško da je moglo drugačije završiti. Ipak, nismo trebali onako pasti u završnici. Za mene poraz 1:0 ili 3:0 nije isti.
Zadru nema druge nego u Šibeniku popraviti štetu nastalu nakon Lokomotive.
– Jedna loša utakmica ne može promijeniti dojam iz prva tri kola u kojima smo pokazali što možemo, a to nije malo. Uostalom, nije nam ovo prvi, a neće biti ni zadnji poraz. Kao što smo pobjedu protiv Hajduka zaboravili već nakon nekoliko dana isto trebamo napraviti i s neuspjehom protiv Lokomotive. Još ako smo neke stvari nakon svega naučili možda se u nastavku sezone pokaže da taj poraz i ne treba tako tragično shvatiti.
Što napraviti da se Lokomotiva ne ponovi u Šibeniku?
– U taktički dio ne ulazim jer to i nije moj posao. Kada je riječ o nama igračima moramo igrati znatno čvršće i organiziranije, zapravo sve suprotno od onoga što smo pokazali protiv Lokomotive.
Šibenik derbi susjeda dočekuje s tri, a Zadar sa sedam bodova.
– Situacija u Šibeniku nije sjajna i sigurno da je i na njima veliko opterećenje. Međutim, ni mi nismo najbolje nakon Lokomotive. Ako ništa drugo spustili smo se malo na zemlju. Šibenik nam je utakmica u kojoj nemamo mnogo izbora. Ili ćemo pokazati da je Lokomotiva bila samo loš dan ili će se u slučaju poraza ponovno pojaviti pitanja o tome jesu li Hajduk i Varaždin bili samo slučajnost. Vjerujem da nisu i da su pobjede u tim utakmicama došle kao posljedica naše kvalitete. Samo, to treba dokazivati iz utakmice u utakmicu.
Vasilj smatra da je za Zadar na Šubićevcu dobro sve osim poraza.
– Stariji igrači ističu da smo u Šibeniku uvijek dobro igrali, ali nikad nismo pobijedili. Nadam se da je došlo vrijeme i za našu pobjedu. Naravno, ni bod ne bi bio loš.


LAni najbolja utakmica u Šibeniku




Posljednji put Zadar je u Šibeniku gostovao 16. travnja ove godine kada su domaćini slavili 2:0. Unatoč porazu Vasilj pozitivno gleda na tu utakmici.
– Za mene je to bila naša najbolja utakmica koju smo odigrali prošle sezone. Naravno, problem je što je izostao rezultat. Međutim, imali smo igru s kojom smo stalno stvarali prilike za gol, ali nam je nedostajao završni udarac. Bila je to utakmica u kojoj smo zaslužili pljesak za dojam, a sada se nadam da će nas poslužiti i rezultat.