Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čačić dočekao pobjedu u Zadru

Autor: Šime Ćurko

18.08.2012. 22:00
Čačić dočekao pobjedu u Zadru

Foto: PIXSELL



Prve su prilike za obje momčadi stigle iz prekida. U petoj minuti je Mršić ubacio iz lijevog kornera, Jolić je utrčao na prvu vratnicu i dobro pucao glavom, ali je lopta prohujala pored lijeve vratnice. Četiri minute kasnije Samir je oštro izveo slobodnjak iz velike udaljenosti s desne strane, a Rukavina se našao na pet metara oči u oči s Gluićem. Zadrov je vratar, međutim, iz tog dvoboja izišao kao pobjednik. Valja zabilježiti i da je odmah potom Ivan Peko zaradio prvi žuti karton, koji ga je kasnije skupo koštao. Zadrani su se očekivano odlučili za obrambenu varijantu. Svi su se igrači postavili u blok iza linije centra i tako pokušali spriječiti napada objektivno kvalitetnijeg protivnika.
Dinamo je imao veći posjed lopte, ali do sredine prvog poluvremena bez konkretnijeg učinka. Bezuspješni su bili i zadarski pokušaji iz kontranapada, jer je Jolić uglavnom bio (pre)usamljen u napadu. U 23. minuti prošla je okomita lopta Sammira za Čopa, ali je njegov udarac pravovremenom reakcijom zaustavio Gluić. No, pet minuta kasnije, vrlo dobri Zadrov vratar ipak je kapitulirao. Nedugo nakon pogotka za 0:1 mogao je Čop i udvostručiti prednost Zagrepčana. Ušao je u kazneni prostor, ali s nekih šest-sedam metara s desne strane nije bio precizan. Gađao je pored lijeve vratnice. U 42. veći dio zadarske publike počeo se veseliti. Bilaver je s desna prizemno pronašao Jolića u petercu, ovaj je matirao Kelavu, ali je pomoćni sudac Dalibor Conjar podigao zastavicu zbog zaleđa. Minutu kasnije Peko je po drugi put napravio prekršaj na Vasilju, kojega je sudac procijenio dovoljno oštrim za drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Do kraja poluvremena još je samo Banović iskušao udarac, ali pucao je po sredini gola ravno u Kelavu.
Zadar je početkom drugog poluvremena pritisnuo Dinamo, a u 56. domaćini su zatresli okvir gola. Akciju je počeo Prahić, nastavio je Mršić, a Jolić je na suprotnoj vratnici uspio loptu pogoditi glavom i zatresti vratnicu. Nekoliko minuta kasnije u dobroj prilici našao se i Prahić koji je imao i napadačkih aktivnosti. Nalet domaćih zaustavila je bakljada BBB-a. Kad se utakmica nastavila Zadar kao da je ostao u svlačinionici, što je Dinamo brzo iskoristio i preko Sammira povisio vodstvo. Našao je Zadar snage za još jedan pokušaj povratka u utakmicu, Ivančić je zabio i svoj prvijenac u Prvoj HNL, ali Zadar je zapravo bio daleko od toga da bi izborio nešto više od – časnog poraza. Ante Čačić dočekao je svoju prvu pobjedu kao gost na Stanovima.
Golovi
0:1 (28′) – Zadrani su imali korner nakon kojega je lopta odmah došla u posjed protivnika. Sammir je protrčao po desnom boku i nesmetano prebacio loptu na suprotnu stranu, gdje je, malo unutar šesnaesterca, sam bio Duje Čop. On je desnom nogom pogodio suprotni kut u ovom slučaju nemoćnog Gluića.
0:2 (73′) – Tek što je utakmica nastavljena nakon 15-minutnog prekida Pokrivač se prošetao desnom stranom zadarske obrane, vratio loptu u sredinu gdje je sa desetak metara neometani Sammir prizemnom loptom precizno pogodio zadarsku mrežu.
1:2 (82′) – Ćurjurić je izveo korner s desne strane, a na suprotnoj vratnici Ivančić je ugurao loptu u mrežu.
1:3 (88′) – Vasilj je pogriješio na vrhu šesnaesterca, lopta je došla do Vide koji je prebacio Gluića. Loptu je ispred gol linije uspio izbiti Jerbić, no u nastavku akcije nakon novog duela Vasilja i Vide Bebek je na signalizaciju pomoćnika Dalibora Conjara pokazao na jedanaesterac. Sammir je s bijele točke bio precizan i postigao drugi gol.


 ZADAR – DINAMO 1:3


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 2.500. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek) i Robi Kezele (Rijeka). Strijelci: 0:1 Čop (28′), 0:2 Sammir (73′), 1:2 Ivančić (82′), 1:3 Sammir (88′). Žuti kartoni: Vasilj (Zadar); Peko (Dinamo). Crveni karton (drugi žuti): Peko (43′).
ZADAR: Gluić 6, Bilaver 5,5, Vasilj 5, Begonja 5, Jerbić 6, Tokić 5 (od 46. Župan 5), Banović 5, Bilen 5 (od 77′ Ćurjurić 5,5), Prahić 5,5, Jolić 6, Mršić 5,5 (od 62′ Ivančić 6). Trener: Dalibor Zebić.
DINAMO: Kelava 6, Šimunić 6, Ademi 6, Leko 6, Sammir 7, Tonel 6, Peko 5, Pivarić 6, Vida 6,5, Rukavina 5,5 (od 46. Beqiraj 5,5), Čop 6 (od 61′ Pokrivač 6,5). Trener: Ante Čačić.




 PREKID U 72. MINUTI


U 70. minuti na teren su sa sjeverne strane igrališta, gdje su bili smješteni navijači Dinama, doletjele četiri baklje. Uzalud je spiker Robert Zorić sa razglasa upozoravao na mogućnost prekida utakmice jer prekid se dogodio samo dvije minute. Naime, kada je s istog mjesta na travnjak doletjela još jedna baklja Ivan Bebek poslao je obje momčadi u svlačionicu. Utakmica je nastavljena nakon 15 minuta prekida.


 PRAZNIH MJESTA NA SVIM TRIBINAMA


Iako su Stanovi bili dobro popunjeni interes publike za utakmicu Zadra i Dinama bio je ispod očekivanog. Mjesta je bilo na sve tri tribine, prema slobodnoj procjeni oko dvije i pol tisuće gledatelja vidjelo je već tri domaći poraz Zadra ove sezone. Moguće da je manjku publike pridonijela i cijena ulaznice koja je, kao i protiv Hajduka, bila 50 kuna.


 TUGA OD SEMAFORA


Tužna priča sa semaforom na Stanovima prevršila je svaku mjeru. Proteklih nekoliko puta publika se mogla čak i nasmijati objavama iz kluba kako se čekaju dijelovi iz Italije, koji bi trebali stići uskoro, no protiv Dinama nova sramota. Semafor je sa južne premješten na sjevernu stranu igrališta, o čemu su gledatelji također izviješteni, ali je radio svega koju minutu. Nakon toga – ništa. Netko ga je pokušao osposobiti ali bezuspješno. I tako su gledatelji po tko zna koji put ostali bez informacije o minuti igre, a novinarima je još jednom otežan posao.