Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Banke i država pristaju na otpis dugova Tankerkomerca?

Autor: Edvard Šprljan

18.08.2013. 22:00
Banke i država pristaju na otpis dugova Tankerkomerca?

Foto: Marin GOSPIĆ



Dogus grupa planira dokapitalizirati 14,5 milijuna eura u novcu, a 10 milijuna eura u formi međukompanijskih kreditnih linija


Uprava Tankerkomerca sazvala je za 17. rujna glavnu skupštinu dioničara s prijedlogom smanjenja temeljnog kapitala radi pokrića gubitaka, a potom povećanje kapitala koje bi uplatila tvrtka Dogus Hoteli Šibenik.
Po tom prijedlogu za izvlačenje Tankerkomerca iz višegodišnjih gubitaka ključan je aranžman s Dogus grupom, moćnom turskom grupacijom koja u Šibeniku i Zadru već ima niz vrijednih tvrtki – ovaj put bi uplatili 108,9 milijuna kuna da postanu vlasnici Tankerkomerca.
Skupština dioničara zakazana je desetak dana nakon predviđenog roka za predstečajnu nagodbu, jer i drugi vjerovnici imaju svoje interese. Naime, treba vratiti i dugove prema državi, dobavljačima, bankama i zaposlenicima koji iznose 339 milijuna kuna.
Tankerkomerc je već sazvao dioničarsku skupštinu kao da ima informaciju da su banke i država pristali na ovakvo rješenje, odnosno da Dogus dokapitalizira 14,5 milijuna eura u novcu, a 10 milijuna eura u formi međukompanijskih kreditnih linija.