Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Podmetnuti nogu Umagu

Autor: Šime Ćurko

18.09.2009. 22:00
Podmetnuti nogu Umagu

Foto: Filip BRALA



Umag je lani bio u Premijer ligi gdje se borio za izbjegavanje kvalifikacija za ostanak. Kad ono, oduzelo im šest bodova na kraju sezone zbog administrativne pogreške (kluba ili koga već) i eto Umaga u društvu sa Zadranima u Dukat prvoj ligi. Spasili se već prežaljena Dubrava i Zamet, kojem su prijetile kvalifikacije, a Umažani sve to platili ispadanjem u niži rang. Izgubio je Umag ovo ljeto praktički cijelu momčad pa su posegli za prokušanim rješenjem u tim situacijama. Okupili su mladu momčad iz vlastitog dvorišta i krenuli spasiti što se spasiti da. Nisu dobro počeli; u prvom kolu Prelog je u Umagu slavio s uvjerljivih 30:20. E, sad, zašto pišemo o Umagu kad smo mi Zadarski list? Naravno, zato što Zadar Slad večeras (subota) u Mocirama igra s Umagom. Uvod koji smo napisali u ovaj tekst ne zanima previše Roka Paleku, trenera Zadrana.
– Ne razmišljam s kojim igračima dolazi Umag. To je njihov problem, a naš je problem što smo u prvom kolu izgubili u Velikoj Gorici. Jasno je da nam je nakon takvog početka s Umažanima imperativ pobjede nad glavnom. Umag neće doći u Zadar na izlet i zato ne smije biti opuštanja u našim redovima. U 3. i 4. kolu slijede nam dva gostovanja i tamo trebamo otići s dva boda, kad već ništa nismo napravili u Gorici – smatra Paleka. Zadovoljan je Paleka što od srijede na treninzima ima i Marijana Bašića, vanjskog igrača koji se momčadi pridružio petnaestak dana prije početka sezone. Još kasnije došao je Ivan Vučković, kružni napadač. Tako je unatoč čak osam odigranih trening utakmica Zadar sezonu dočekao dijelom nespreman. Ili bolje bi bilo reći – neuigran.
– Sve radimo na tome da se što bolje uigramo. U Gorici smo u tom dijelu imali problema jer su neki igrači došli kasnije i treba im vremena da se uklope u momčad. Stoga je Umag za nas puno više od obične utakmice. Osim što moramo pobijediti, ovo je dobra prilika da se još bolje posložimo i tako spremni dočekamo sljedeće utakmice.


 ZADNJI PUT PRIJE PET GODINA


Zadar i Umag posljednju službenu utakmicu odigrali su u 1. kolu kvalifikacija za Prvu ligu 3. lipnja 2004. u Podsusedu. U dvorani Sutinska vrela utakmica je završila 29:29, a evo i imena aktera i njihova učinka s te utakmice.
Zadar Eva: Karabatić, Surać, Škulić, Jerak, Humbolt 4, Pavić 5, Valčić 2, Žura, Buovac 5, Perkovac 1 (1), Peša, Nekić 7 (3), Knez 5, Torbarina (21 obrana). Trener: Miroslav Čačić.
Umag: Borčić (12 obrana), Ristovski 3, Maraković 10, Špehar 2, Popov 5, Vujić, Sirotić, Matošević 9 (2), Sever, Kolec, Dizdar, Mitrović, Škatar 1, Žutić. Trener: Dragan Rajić.
Zadar je u sljedećim kolima izborio ulazak u elitni razred, a Umag je ispao u Drugu ligu.




 RASPORED


U 2. kolu igraju: Zadar Slad – Umag (subota, 18.30), Đakovo – Prelog, Županja – Gorica, Kaštela Adriachem – Slatina, Solin – Arena Jadrograd, Crikvenica – Senj, Ivančica Ivanec – Trilj.


 ZADREANKE U SPLITU


Kako su iz Druge lige istupile ekipe Trogira i Vrgorca, zadarskim je rukometašicama vokend ostao slobodan. Vodstvo kluba odlučilo je da se stanka iskoristi za odigravanje prijateljske utakmice te će tako Zadranke s dva sastava gostovati u Splitu protiv istoimene ekipe. Prve će na teren mlađe kadetkinje (16 sati), a zatim u 17.30 sati seniorke. Seniorska ekipa Splita je prošlogodišnju sezonu u Druga HRL završila bez izgubljenog boda, ali je kasnije ispala u kvalifikacijama za popunu Prvu HRL iz koje je ispala godinu dana ranije.