Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Senzacija: Ninčević se vratio u Zadar Slad

Autor: Šime Ćurko

18.09.2009. 22:00
Senzacija: Ninčević se vratio u Zadar Slad

Foto: Filip BRALA



Tijekom sinoćnje utakmice 2. kola Dukat prve lige između rukometaša Zadar Slada i Umaga (pobjeda Zadra 42:27) od vodećih ljudi zadarskog kluba doznali smo vijest koja graniči sa senzacijom. U Zadar se vraća Ivan Ninčević, hrvatski rukometni reprezentativac, koji je posljednje četiri sezone igrao u Njemačkoj. Ovu informaciju potvrdio je i sam Ninčević.
– Istina je, vraćam se u Zadar. Nisam mogao biti na utakmici s Umagom jer sam na vjenčanju, a još uvijek ne znam kad ću imati pravo nastupa budući da se tek trebam registrirati za Zadar. U Straslunderu, koji je nakon lanjskog ispadanja iz prve njemačke lige bankrotirao, istekao mi je ugovor i slobodan sam igrač. Kada stignu potrebni papiri moći ću zaigrati za Zadar, a nadam se da će to biti već sljedeći vikend za utakmicu s Prelogom – kaže Ninčević ,koji već duže vremena trenira sa Zadranima.
– Ove sezone okupila se odlična momčad, atmosfera je sjajna i to je bio dodatni razlog za povratak. Ipak, na moju je odluku najviše utjecao Josip Peša koji me stalno nagovarao da pomognem Zadru do kraja sezone. Nije nevažno ni to što sam u Zadru kod kuće, a doma je ipak najljepše.
Ninčević je tijekom ljeta tražio klub, ali nije pronašao ništa što bi mu bilo prihvatljivo.
– Sa Zadrom sam dogovorio da ću igrati dok možebitno ne dođe neka prava ponuda. Kada će to biti ne znam. Moguće je da ću u Zadru biti do zime, možda do kraja sezone, a možda i više od toga. U ovom trenutku o tome mogu samo nagađati. Ono što mi je najvažnije jest da se vratim rukometu, a Zadar je uvijek bio i ostao moj klub – poručuje Ninčević. 


 OD ZADRA PREKO ZAGREBA I NJEMAČKE DO ZADRA


Ivan Ninčević rođen je 27. listopada 1981. u Zadru gdje je počeo igrati rukomet u Pomorskoj školi kada ga je otkrio Žarko Jakšić. Još kao srednjoškolac tražio ga je Zagreb čiji je član postao s 18 godina. U Zadar se iz Zagreba vraća 2004. nakon povratka kluba u Prvu ligu, ali iz Mocira odlazi nakon samo godinu dana u njemački Niesetal, a posljednje tri sezone bio je član Straslundera. U dvjema drugoligaškim sezonama Zadranin je najprije u 32 utakmice zabio 259 golova (8.1 po utakmici) i te 2006./07. bio prvi strijelac druge lige. Godinu dana kasnije u 34 nastupa postigao je 295 golova (8.7 po utakmici), a bolji od njega ni je samo Marcus Hock s 308 golova. Lani je u prvoj ligi Ninčević za Straslunder odigrao 31 utakmicu kojima je postigao 200 golova (6.5 po utakmici) i na kraju bio četvrti strijelac super jake njemačke lige.