Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lagan rezultat, teška utakmica

18.09.2010. 22:00
Lagan rezultat, teška utakmica


Treća ovosezonska, ujedno i treća domaća, pobjeda ponovno je na trenutak odnijela crne oblake donjeg dijela ljestvice koji je već nekoliko sezona u nizu konstantna za nogometaše Zadra. S novih tri boda primaklo se više njenoj sredini s ukupno 10 bodova na kontu, a uz to Stanovi su i dalje ostali neokrznuti. Za njihovog trenera Dalibora Zebića Istra je apsolvirana na najbolji mogući način, ali je naznačio kako pobjeda od 2:0 nimalo nije lagana s obzirom na događanja na terenu.
– Lako smo došli do pobjede, ali utakmica je bila uistinu teška. Drago mi je da smo uspjeli u tom naumu osvajanja tri boda, jer smo prije utakmice imali ulogu blagog favorita, a to nije bilo realno. Ne postoji momčad protiv koje bi mi mogli biti favoriti i reći da ćemo ih bez problema pobijediti. Također tradicionalno već sezonama imamo probleme u okršajima s Istrom i danas se to pokazalo u prvom poluvremenu kad su nas stisli i opasno nam je visio gol. U drugom poluvrijeme smo ušli puno smirenije, izvadili smo napadača (op.a. Gospića) te smo brzo postigli taj drugi gol što je donijelo relativan mir do završnice – prvi je Zebićev dojam nakon dvoboja s Istrom. Pokušao je odmah od samog starta Zebić s nespremnim Gospićem, ali je na poluvremenu morao reagirati i povući ga van terena.
– Gospić je imao želju i trudio se, ali vidjelo se da nije spreman odigrati na svojoj razini. Terkeš je bio u stanju odigrati tek nekih 10 minuta i pošto sam htio napadati onda sam se odlučio za Gospića. Srećom, imali smo vodstvo na poluvremenu, pa smo se odlučili za samo jednu špicu do ulaska Terkeša pred kraj utakmice – iznio je Zebić problematiku oko napadača koji će mu itekako trebati raspoloženi u nastavku prvenstva. Slijedi gostovanje u Osijeku, a upravo su uspjesi na gostovanjima krucijalni u planu bježanju sa dna ljestvice.
– Treba nam koji gostujući uspjeh da uspijemo napaviti neki bodovno odmak. Ovakav ritam dobro doma, loše u gostima najviše će se na kraju odraziti na taj domaći učinak koji će biti iznimno teško braniti kako bude prvenstvo odmicalo. Zasad se držimo glavom iznad vode, ali bez kontinuiteta rezultata bit će jako teško. Treba se zato okrenuti već prvom gostovanju u Osijeku da pokušamo oploditi ovaj uspjeh nad Istrom na najbolji mogući način – konstatirao je Zebić i prepustio svom kolegi Robertu Jarniju da obrazloži svoje viđenje događanja na terenu. Pomalo rezigniran Jarni je najviše svjestan činjenice da njegova momčad nakon osam odigranih kola još uvijek nije osjetila slast pobjede.
– Što reći nakon utakmice u kojoj smo odmah na njenom otvaranju primili gol i to iz prvog kornera. To se ne može i ne smije događati ako mislimo uzimati bodove. Nakon tog primljenog gola smo imali neke dvije prilike, ali kad se nalazimo u ovoj situaciji da ne vjerujemo u to da možemo biti bolji onda nemam druge nego čestitati Zadru na pobjedi – kazao je Jarni.