Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bajka za djecu i odrasle

18.09.2011. 22:00
Bajka za djecu i odrasle


Predstavom “Koliko  je duga jedna priča” Sunnyja  Sunninskog otvorena je nova sezona Kazališta lutaka Zadar.  Unatoč optimizmu zadarskih lutkara, koji su se do zadnjeg trenutka nadali da će sezonu otvoriti u novoj zgradi, predstava je  odigrana u Sv. Dominiku. A pitanje koliko je duga priča nove  zgrade Kazališta lutaka još uvijek  nije dobilo svoj odgovor. Iako je  uobičajeno da sezonu KZL otvara predstava Crvenkapica, ove  sezone lutkari su odlučili promijeniti tradiciju.
– Htjeli smo se zadržati u ovom  prostoru, malo razbiti tradiciju i  na nekakav simboličan način  ukazati na naš problem, rekla je  Iris Pavić Tumpa, ravnateljica  KZL Zadar koja je predstavu  odgledala s obitelji.
Predstavu su igrali Vjera Vidov  i Dragan Veselić koji su ovoga  puta, umjesto lutaka, cijelu priču  ispričali uz pomoć metra. Na  sceni vidimo Pijetla i Kralja u  beskrajnoj borbi za jedan zlatni  dukat. Motiv priče je u djeci probuditi osjećaj za pravednost i postojanost u svojoj namjeri. Osim  djeci, predstava je namijenjena i  odraslima pa se svidjela i mnogim  roditeljima.
– Meni osobno ovo je najdraža  predstava, a gledam je, čini mi se,  već treći puta. Drago mi je zbog  djece da je sezona počela i nema  veze gdje. Voljela bih da se konačno otvori i ta nova zgrada.  Zaslužuju to i glumci i djeca,  prokomentirala je na kraju predstave mama Kristina Jadrešić koja je redoviti gost Kazališta lutaka. A da je više dosta i glumcima vidjelo se i kada je Vjera  Vidov, u ulozi Pijetla, maštajući o  bogatstvu koje će mu donijeti  zlatni dukat spomenula i odlaske  na predstave u novu zgradu KZL  za što je nagrađena glasnim  aplauzom.
Pred razveseljenim klincima  predstava je završila nakon četrdesetak minuta pošto je utvrđeno  da je jedna bajka beskrajna. Nadamo se da priča zadarskih lutkara oko nove zgrade, ipak ima  svoj kraj i da će se on dogoditi  uskoro. A do tada, iako su na  kraju prošle sezone odlučili da se  u Jazine više ne vraćaju, čini se da  će lutkari, ipak morati prekršiti  svoje obećanje. Naime, na službenim stranicama KZL Zadar stoji  da će iduća predstava, “Mala sirena”, biti igrana 25. rujna 2011.  godine u 11 sati u Jazinama.