Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Pijani vozač usmrtio biciklista

18.09.2011. 22:00
Pijani vozač usmrtio biciklista


Na cesti kraj Zemunika Donjeg u subotu navečer dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 71-godišnji biciklist iz tog mjesta


Jedna je  osoba smrtno stradala, a jedna teško ozlijeđena na zadarskim prometnicama tijekom proteklog vikenda.
Na cesti kraj mjesta Zemunik Donji u subotu navečer dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je  smrtno stradao 71-godišnji  biciklist iz tog mjesta.
Na njega je oko 20.10 sati  naletio 68-godišnjak sa zadarskog područja koji je  upravljao vozilom zagrebačkih tablica pod utjecajem alkohola od 0,9 promila.  Prema prvim informacijama  iz policije, vozač osobnog  automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja naletio na biciklista koji je vozio istim kolničkom trakom  te ga odbacio nekoliko metara dalje. Od siline udarca  nesretni je starac poginuo  na licu mjesta, a protiv vozača slijedi kaznena prijava.  U zadarskoj bolnici liječnici  se od subotnje noći bore za  život još uvijek nepoznatog  muškarca koji je nastradao  vozeći motocikl. Nesreća se  dogodila oko jedan sat u  Ulici Sv. Lovre u Kalima  kada je vozeći neregistrirani  motocikl marke “Malagutti  Warrior” vozač sletio s kolnika. Motociklist je zadobio  teške tjelesne ozljede te je  zadržan na liječenju u OB  Zadar, a policija još uvijek  pokušava utvrditi njegov  identitet i ostale okolnosti  nesreće.