Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Čvršći i agresivniji pristup formula za pobjedu

Autor: Andrija Dešpoja

18.09.2012. 22:00
Čvršći i agresivniji pristup  formula za pobjedu

Foto: PIXELL



Definitivno nam za razliku od lani nedostaje više čvrstine i agresivnosti. Pogotovo na Stanovima. Jedino s takvim pristupom i angažmanom svih 90 minuta se možemo nadati boljemu – kazao je Begonja
Nogometaši Zadra nakon četvrtog poraza ove sezone u HNL-u, na gostovanju u Splitu, pred sobom imaju u naredna dva kola izuzetno važna domaćinstva. Prvi gost Stanova je u subotu Inter, a tjedan dana poslije u Zadar stiže trenutačno posljednjeplasirani Zagreb. Te dvije utakmice podcrtane su kao ključne u pokušaju bijega s dna prvenstvene ljestvice. Prvi na redu je Inter kojeg Zebićevi igrači moraju nadjačati unatoč činjenici da ove sezone još uvijek nisu osjetili slast pobjede.
Ako je suditi po posljednjem prvenstvenom ogledu u Parku mladeži “plavi” će teško do tog toliko željenog troboda, jer su kao u sedam utakmica prije pokazali da su izrazito neopasni po protivnički gol dok je obrana kako-tako odolijevala prvih sat vremena. No, nakon 60. minute uslijedio je pravi potop. U devet minuta inkasirali su Tomo Gluić i suigrači čak tri gola. Čast Zadrana donekle je spasio mladi Luka Begonja pospremivši odbijanac iza leđa Andrije Vukovića.
– Nezadovoljni smo itekako s gostovanjem u Splitu gdje smo računali da možemo iznenaditi. Do 60. minute smo stajali jako dobro na terenu. Uspješno smo se branili, otupili sve pokušaje domaćina, no onda nas je gol Ercega doslovno presjekao. Brzo smo primili još dva gola, tako da taj gol za 3:1 i nije donio neku utjehu. Jednostavno smo pokazali i u Splitu naše slabosti koje nas prate već osmu utakmicu. Neopasni smo prema naprijed i s takvom igrom se ne mogu očekivati neki veliki rezultati.
Pred Zadrom su ključni domaći ogledi kontra Intera i Zagreba. Bez maksimalnih šest bodova nezamisliv je nastavak lige u pozitivnom ozračju.
– Doveli smo se u jako nezgodnu situaciju ne ostvarivši ni jednu pobjedu. Pogotovo bole remiji i porazi na Stanovima koji su oduvijek bili naša utvrda gdje smo uspijevali ostvariti većinu naših bodova. Ove sezone puno bolje igramo u gostima, no ne pobjeđujemo i stoga nam ove dvije utakmice protiv Intera i Zagreba moraju donijeti osjetni bodovni pomak u odnosu na ovo do sada. Zaprešićani su pokazali posljednjim utakmicama da su se izdigli iz početne krize te su protiv Hajduka pokazali odličnu igru. Očekuje nas teška bitka u subotu, no vjera da ćemo uspjeti konačno pobijediti je prisutna u našoj svlačionici.
Jedno je vjera u uspjeh, no definitivno se za trobod treba pokazati nešto više i na travnjaku. U čemu se krije najveći uzrok tim lošim predstavama u dosadašnjem dijelu prvenstva?
– Definitivno nam za razliku od lani nedostaje više čvrstine i agresivnosti. Pogotovo na Stanovima. Jedino s takvim pristupom i angažmanom svih 90 minuta se možemo nadati boljemu. Treniramo nakon Splita dva puta tjedno, shvatili smo da se nešto mora promijeniti. Stoga smo se okrenuli ka tom pravcu čvršćeg i agresivnijeg pristupa, s kojim tražimo priliku do te toliko željene prve pobjede. Ako uspijemo protiv Intera ostvariti trobod bitnije će nam se olakšati naredni dvoboj protiv Zagreba. U protivnom nam se dobro ne piše – zaključio je Begonja.