Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Draga Petričić krenula stopama supruga Milana

Autor: Suzana Bandić

18.09.2012. 22:00
Draga Petričić krenula stopama supruga Milana

Foto: Vedran SITNICA



Iako je Visoki upravni sud poništio odluke o smjeni Drage Petričić, gradonačelnik Vrančić nije ju vratio na radno mjesto. Stoga je Petričić, koja se od 10. rujna bavi odvjetništvom, pokrenula nove sudske sporove protiv Grada Zadra
Draga Petričić, nekadašnja gradska pročelnica za izdavanje akta u graditeljstvu, od prošlog se tjedna započela i službeno baviti odvjetništvom. Nakon trogodišnjeg spora s bivšim poslodavcem, Gradom Zadrom, Petričić je 10. rujna ove godine raskinula radni odnos te krenula u odvjetničke vode. U sudnici zadarskog Županijskog suda pojavila se kao braniteljica bivšeg vlasnika Prigorka prometa Đenka Peroša, optuženog za “isisavanje” gotovo pet milijuna kuna iz te tvrtke još devedesetih godina, a kojeg ujedno brani i njezin suprug Milan Petričić.  
Bivša gradska pročelnica s poslodavcem je razvrgla radni odnos, no još neko vrijeme s Gradom Zadrom vezat će je sudski postupci koje je zbog šikaniranja, mobinga, nezakonite smjene i sličnih problema pokrenula na Ustavnom sudu još prije nekoliko godina. Proljetos su stigli i prvi rezultati njezinih tužbi iz kojih je proizišao zaključak kako je Petričić bila u pravu. Visoki upravni sud poništio je tri nezakonite odluke zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića vezane uz razrješenje Drage Petričić s mjesta pročelnice Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja. No odluke iz rješenja Vrančić ni do danas nije ispoštovao pa je Petričić pokrenula nove sudske postupke koji su još uvijek u tijeku.