Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Neven Paškalin i službeno imenovan načelnikom PU zadarske

Autor: Suzana Bandić

18.09.2012. 22:00
Neven Paškalin i službeno imenovan načelnikom PU zadarske


Diplomirani kriminalist, Neven Paškalin predstavljen je javnosti kao dosadašnji policijski službenik Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zadarske koji je policijsku karijeru započeo još 1983. godine
Neven Paškalin od danas je i službeno načelnik Policijske uprave zadarske. Ministarstvo unutarnjih poslova je, nakon neslužbenih informacija o kandidatima za načelnička mjesta u devetnaest policijskih uprava objavljenih prošli tjedan nakon što je okončan interni natječaj, danas i službeno imenovalo izabrane kandidate.
U amfiteatru Ravnateljstva policije oni su danas predstavljeni javnosti.
 – Načelnikom Policijske uprave zadarske imenovan je Neven Paškalin, dosadašnji policijski službenik Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zadarske. Diplomirani kriminalist koji je policijsku karijeru započeo 1983. tijekom koje je obnašao brojne dužnosti od pomoćnika načelnika policijske postaje do voditelja Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa – rečeno je u Zagrebu.
Paškalin je izabran kao najbolji kandidat između petoro kolega koji su se natjecali za ovu “vruću” fotelju, a tamo je zamijenio Darka Cara koji je na čelu zadarskih plavaca bio od ožujka prošle godine. Cara, kao i njegova prethodnika Zlatka Sokolara, imenovao je bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u sklopu čistki koje je za vrijeme svog mandata provodio.
Pred Paškalinom je nezavidan posao, a na dužnost stupa već od danas.