Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gledatelji uživali u apsurdno modificiranim automobilima

18.09.2016. 22:00
Gledatelji uživali u apsurdno modificiranim automobilima


Parkiralište pored Plodina na Jadranskoj cesti, bilo je u subotu i nedjelju poprište Crazy Cars automobilističkog showa. Riječ je o spektaklu punom automobilističkih vratolomija, koji je utemeljen još davne 1965.
Neke od tih kaskaderskih scena gotovo su identične onima u filmskim spektaklima. Tu su i akrobacije s automobilima, motorima kroz pirotehničke efekte, vožnja na trikotačima i velikim monster- jeepovima, uz nevjerojatno preciznu vožnju. Karavanu Crazy Carsa čini sedam šlepera, 12 automobila i motora te više od 20 guma.
Zadrani su tako mogli vidjeti Velike Monstertruck jeepove i Dragstere s tri V8 motora i 24 cilindara. Drift- slalom i milimetarsko uparkiravanje pod ručnom, Quad & trike akrobacijski show s motorima na tri i četiri kotača. Među „paklenim vozačima” bili su svjetski rekorder u akrobatskoj vožnji Danny Bosh na automobilima BMW & Opel na dva kotača. Nastupio je i Dejan Špoljar, peterostruki prvak Hrvatske u stunt akrobacijama na motorima. Gledatelji su imali prilike i provozati se s kaskaderima Crazy Carsa.
– Više volim da nas ljudi doživljavaju kao oktanski cirkus. Veseli nas kad nas uspoređuju s Hell Driverima, koji su bili velika atrakcija u Njemačkoj prije 40-tak godina. Naša postava se mijenja od grada do grada. Naime, pristupaju nam sportaši i auto-moto entuzijasti. Najviše radimo u Njemačkoj, Švicarskoj, Sloveniji i Austriji. Stalna ekipa je iz Bugarske, Češke, Hrvatske i Njemačke. No ne bih preporučio da se ove naše vratolomije rade negdje na prometnicama. Čak i mi uvijek vježbamo na zatvorenim prostorima kako bi kasnije uveselili našu publiku koja uživa u auto-moto vratolomijama, rekao je tehnički direktor Crazy Carsa Vili Frank.
Neposredno prije početka mali šou izveo je Dejan Špoljar, specijalno za mladence koji su uletjeli na pistu s obližnjeg vjenčanja. Nakon kratkog fotosessiona, mladencima je dugi zajednički život zaželio Ivica Štorić, uz pljesak nekoliko tisuća Zadrana.