Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Najprije utvrditi je li ispoštovana klauzula “ključ u ruke”

Autor: Siniša Klarica

18.10.2009. 22:00
Najprije utvrditi je li ispoštovana klauzula “ključ u ruke”

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Kad se to utvrdi nastavit će se daljni koraci. Sastanak je bio u konstruktivnom tonu, a osobno mislim da se nastavak gradnje zadarske poliklinike mjeri u tjednima, rekao nam je jučer nakon sastanka u Zagrebu gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić


Kad će biti nastavljeni radovi na gradnji Polilinike Zadar pitanje je na koje odgovor nije dao niti jučerašnji sastanak predstavnika Grada Zadra s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem. Izaslanstvo Grada Zadra u kojem su bili gradonačelnik Zvonimir Vrančić i ravnatelj Opće bolnice Zadar Dario Nakić nisu od ministra uspjeli ishoditi termin nastavka radova na zadarskoj Poliklinici.
– Dogovorili smo se da ministarstvo u skoro vrijeme utvrdi jesu li se ispoštivale klauzule ugovora “ključ u ruke” između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH i izvođača radova Alkoma iz Splita. Kad se to utvrdi nastavit će se daljni koraci. Sastanak je bio u konstruktivnom tonu, a osobno mislim da se nastavak gradnje zadarske poliklinike mjeri u tjednima, rekao nam je jučer nakon sastanka u Zagrebu gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić.
Vrančić je i dalje uvjeren da je posrijedi nesporazum i da će se na temelju razgovora na kojem je uz ministra Milinovića nazočio i državnin tajnik Dražen Jurković, slučaj Poliklinike Zadar uskoro riješiti. Kao što je poznato, ministarstvo je kao naručitelj radova na zadarskoj poliklinici sukladno članku 63. ugovora o ustupanju radova naložilo privremenu obustavu izvođenja radova slijedom činjenice kako je Opća bolnica Zadar mijenjala projektnu dokumentaciju bez suglasnosti investitora radova, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Ministarstvo je o istom izvijestilo Državno odvjetništvo, zatraživši uputu o daljnjem postupanju.
Na jučerašnjem sastanku je bilo i riječi o limitu Opće bolnice Zadar. Gradonačelnik Vrančić rekao je da ipak neće biti smanjenja sredstava na godišnjoj razini u visini 24 milijuna kuna, kako se najavljivalo na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji.
– Smanjenje od 2 milijuna kuna mjesečno odnosi se ipak na samo zadnja tri mjeeca. Kalkulacija je pokazala da osim limita kojeg doznačuje ministarstvo, Opća bolnica Zadar ima značajne prihode od dopunskog osiguranja i jako skupih lijekova. To bi trebalo biti dovoljno da zadarska bolnica ovu poslovnu godinu završi financijski pozitivno.
– Nadam se da će ministarstvo sve to uvažiti za sljedeću godinu te potpomoći zadarsko zdravstvo i Opću bolnicu Zadar, rekao je na kraju gradonačelnik Vrančić.


 MINISTAR ZADOVOLJAN FINANCIJSKIM POSLOVANJEM




Danas je u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH održan redoviti sastanak na temu funkcioniranja OB Zadar, na kojemu je ministar mr. Darko Milinović, dr.med. izrazio zadovoljstvo financijskim poslovanjem te daljnjim napretkom zdravstvene skrbi u Zadarskoj županiji.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o nastavku izgradnje Poliklinike, s obzirom da su promijenjeni uvjeti gradnje i, ukoliko nije derogiran sporazum „ključ u ruke”, nastavlja se s izgradnjom Poliklinike. Gradonačelnik grada Zadra dr. Zvonimir Vrančić i ravnatelj OB Zadar dr. Dario Nakić zahvalili su na izuzetno dobroj suradnji s Ministarstvom, te iskazali zadovoljstvo današnjim razgovorima, te financijskim uvjetima poslovanja bolnice, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.