Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kao u najljepšoj bajci

18.10.2010. 22:00
Kao u najljepšoj bajci


Pogled na ljestvicu A-1 lige nakon dva kola izgleda kao u najljepšoj bajci za košarkaše Borik-Puntamike. Uz Split i Alkar Puntamičani su jedina neporažena momčad
Pogled na ljestvicu A-1 lige nakon dva kola izgleda kao u najljepšoj bajci za košarkaše Borik-Puntamike. Uz Split i Alkar Puntamičani su jedina neporažena momčad, a upravo u sljedećem kolu moglo bi to društvo nakon derbija u Jazinama kontra Sinjana biti još ekskluzivnije. Uzeti dva boda u gostima s ovako mladom momčadi (21 godina prosjek), a kad se još uzme u obzir da je sve to učinjeno usred Dubrave gdje nikad gostu nije bilo lako, onda je svaki komentar bespotreban. U prvoj kolu protiv VROS Darde junak je bio Škifić dok je zelene do bodova u Dubravi odveo Petar Marić koji je u 34 i pol minute postigao 27 poena (10-14 šut iz igre), imao 5 skokova te 3 asistencije i 2 ukradene lopte s ukupnom valorizacijom 35.
– Najbitnije je da smo uzeli ta velika dva boda u gostima protiv iznimno jakog sastava Dubrave što je potvrda svega onog dobrog odrađenog kroz pripreme i prve utakmice protiv VROS Darde. Ispalo je da sam ja bio taj koji je zabio najviše poena i imao dosta tih lopti koje su mi dolazile od suigrača, jer su valjda osjetili da sam “vruć”. Nadam se da sam im uzvratio na najbolji mogući način, no istaknuo bih ulogu svih njih u ovom velikom uspjehu.
Krenuli ste od početka s autoritetom te su vam se domaći košarkaši u prve tri četvrtine utakmice najbliže približili još tamo na samom startu kad je bilo 2:2.
– Otvorili smo odlično utakmicu. Brzo smo se odvojili i nakon prve četvrtine imali smo lijepu zalihu od 10 poena što smo znali održavati kroz veći dio utakmice. Funkcionirala je obrana baš onako kako smo priželjkivali, bili smo agresivni i uspijevali u napadu pronaći slobodnog suigrača. U drugi dio smo ušli malo rezerviranije, i krenula je njihova vanjska osovina Bašljan-Babić te su nam se približili na šest poena zaostatka. U tim trenucima uspio sam staviti dvije trice i jedan lagani poen iz kontre tako da smo kupili mir za posljednje minute u kojima je bilo jako čupavo.
Dvije i pol minute prije kraja na semaforu je unatoč svemu bio potpuni egal (73:73).
– Krenuli su na sve ili ništa. Stisli su nas, podigla im se publika na noge i uspjeli su nam anulirati minus koji ih je pratio cijelu utakmicu. Međutim, tada su na scenu nastupili najiskusniji, Jurjević i Pavić koji su bili mirne ruke s linije slobodnih bacanja tako da smo uzeli ono što smo i zaslužili po prikazanom u cijeloj utakmici. Bili smo bolji u svih 40 minuta te bi bila prava šteta da smo prokockali sve lijepo što smo gradili od početka utakmice.
Imate početak kakav ni sami niste valjda sebi priželjkivali. Dvije velike pobjede protiv, na papiru, iskusnijih i kvalitetnijih sastava.
– Idemo iz utakmice u utakmicu i zato nismo planski gledali utakmice u komadu, tj. gledali toliko unaprijed. Prvo je bio cilj odigrati što bolje protiv Darde i pokazalo se da smo u stanju pobijediti i puno višu i iskusniju momčad od nas. Nakon toga smo dobili krila i potvrdu da možemo se nositi sa svima i pred odlazak u Dubravu je to bilo od velike koristi. Došli smo tamo i odigrali potpuno rasterećeno te se pokazalo da smo karakter za uzimati pobjede što sigurno veseli pred nastavak prvenstva – zaključio je Marić.


Derbi protiv Alkara


Sada vam slijedi tjedan pripreme za derbi vrha ljestvice protiv Alkara u Jazinama.
– Dolazi nam Alkar koji je pokazao da je izrazito opasan ponajviše zbog pobjede u prvom kolu na možda najtežem gostovanju u ligi, kod Svjetlosti. U subotu su svladali Kvarner na svom terenu te očekujem veliku borbu i nabrijanu atmosferu (dolaze Maligani). Naš cilj je isti kao pred svaku utakmicu, bila ona prijateljska ili prvenstvena. Maksimalan angažman u obrani, vrlo agresivno i traženje u napadu slobodnog igrača. Napadački skok nam je velika snaga u prve dvije utakmice, a i naši centri su vrlo učinkoviti. Pobijedili smo ih u pripremnom razdoblju, ali treba računati da smo mi bili jači za Ivanova, a oni slabiji bez Bilobrka. Mislim da imamo lijepu priliku uzeti treću pobjedu, no za to će se trebati dobro znojiti svih 40 minuta.