Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kalmeta: Došli su nam u Zadar soliti pamet

18.10.2011. 22:00
Kalmeta: Došli su nam u Zadar soliti pamet


Potrebna nam je konkurentna Hrvatska i mjere koje će se temeljiti na štednji u javnoj potrošnji, na povećanju zaposlenosti i zapošljivosti hrvatskih građana, rekao je napredstavljanju HDZ-ova Izbornog programa u Benkovcu potpredsjednik HDZ-a, ministar mora, prometa i infrastrukture te koordinator HDZ-a za 9. izbornu jedinicu Božidar Kalmeta.
– Smatram da je HDZ zaslužio treći mandat jer je program stvoren na realnim osnovama, a u središtu mu je gospodarstvo, naglasio je Kalmeta dodajući kako je ulazak Hrvatske u EU ogromna prednost i snažan poticaj investicijama te gospodarskom rastu.
– Nećemo nove poreze, smanjivanje mirovina, nećemo birokratske prepreke i sporost, korupciju, nelikvidnost, prodaju strateške imovine. Nema otpuštanja radnika kao što najavljuje Kukuriku koalicija. Potezi nove HDZ-ove vlade ocrtavati će najprije u fiskalnoj politici, financijama i porezima kojima se uređuju odnosi u gospodarstvu.
Na pitanje kako komentira tribinu Kukuriku koalicije u zadarskom Arsenalu Kalmeta je nadasve oštrim protupitanjem zapitao Kukuriku koaliciju zašto nije tu tribinu održala u Šibeniku i Rijeci.
–  Zašto nije tribina održana u Šibeniku, jer su tu u dvije godine što su na vlasti otvorili tek pješački prijelaz. A zašto ne u Rijeci o kojoj svi čitamo u novinama i na portalima kako je sva u aferama i korupciji. Zašto nisu išli u Rijeku a ne u Zadar, gromoglasno se zapitao Kalmeta uz ovacije nazočnih.
– Neka su i došli u najperspektivniju županiju u Hrvatskoj. U Zadar dolazi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, ajde neka. Ali u Zadar dolozi gospodin Jovanović koji živi i radi u Rijeci i gospodin Ostojić koji živi i radi u Splitu i koji uopće nisu iz 9. izborne jedinice. Lažu i prodaju demagogiju. Ma mi smo iz Zadra za vas profesori i doktori. Vi morate učiti od nas a ne mi od Vas, mišljenja je prvi zadarski HDZ-ovac. Samo nam dolaze soliti pamet i govoriti kad oni dođu na vlast neće više biti Zadarske županije. Dolaze soliti pamet i vrijeđati iako znaju da Zadrani i žitelji županije neće nasjedati na demagogiju onih koji su tu od izbora do izbora, zaključio je Božidar Kalmeta.
Nazočnima se u ime, kaže, tisuću članova HDZ-a iz Benkovca, obratio i domaćin, saborski zastupnik Branko Kutija, te zadarski župan Stipe Zrilić.