Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na Višnjiku odahnuli, može se i u Prvoj A ligi

18.10.2011. 22:00
Na Višnjiku odahnuli, može se i u Prvoj A ligi


Zadar ima vrlo mladu momčad, a svaka takva momčad nužno podliježe oscilacijama


Svaka prva je povijesna. Isto vrijedi i za domaću pobjedu odbojkaša Zadra u 2. kolu Prve A lige protiv Šibenika. Prvi bodovi u novoj sezoni i dojmljiva igra naglo su podigli optimizam na Višnjiku pred nastavak sezone. Ipak, i nakon 3:1 teško se Zadranima bilo ne prisjetiti 1. kola i poraza u Splitu (0:3).
– Mislim da nismo lošiji od Splita i nakon onakve prilike koju smo tamo imali u prvom setu žao mi je što smo taj meč olako izgubili. Bez obzira na to, nakon dva kola ne možemo biti nezadovoljni. Imamo tri boda, pobijedili smo, pa i nadigrali Šibenik i to će nam sigurno biti poticaj da i ubuduće više vjerujemo u sebe – kaže Stipe Belić, libero odbojkaša Zadra, koji je u uspjehu protiv Šibenčana vidio još jedan dobitak svoje momčadi.
– Nismo padali u kriznim situacijama, kao što nam se to dogodilo u Splitu. Smirili bismo se kad je bilo najpotrebnije, nismo paničarili nakon nekih pogrešaka i to je putokaz kako igrati u nastavku sezone – podvukao je Belić.
Sretan je nakon Šibenika bio i Marin Masnić, trener Zadra. Nakon neuvjerljivih igara u pripremama i posrtanja u Splitu Masnić je s dosta opreza čekao Šibenik.
– Publika nam je pomogla u situaciji kada nas je Šibenik pritisnuo. Igrali smo s mnogo elana, praktički sve što znamo uložili smo u tu utakmicu jer smo znali koliko je važno u sezonu ne ući sa dva poraza – izjavio je Masnić.
U redovima Zadra nije bilo slabog pojedinca, a posebno je zanimljivo istaknuti Luku Bakalea, 17-godišnjeg tehničara koji nije bio nimalo impresioniran ni protivnikom ni činjenicom da ja tako mlad došao do mjesta u momčadi o kojem ovisi cjelokupna igra.
– Dosta smo tijekom priprema razgovarali s Lukom i protiv Šibenika je imao samo nekoliko pogrešaka, što je zanemarivo. Pokazao je da može i nadamo se da će to ponoviti već protiv Opatije – zaključio je Masnić.
Najlošija opcija za Zadrane nakon Šibenika bila bi euforija jer sezona je tek počela, a bez obzira na to koliko je Zadar u subotu dobro igrao, čini se da je i Šibenik imao slab dan i da zadarsko izdanje nikako nije maksimum šibenske momčadi. Opreza tako nikad dosta. Uostalom, Zadar ima vrlo mladu momčad, a svaka takva momčad nužno podliježe oscilacijama, od odličnog do neprepoznatljivog izdanja. Masnić se nada da se ovo drugo neće ostvariti, a da se to uistinu i izbjegne nema druge nego trenirati i spremati se tza svaku novu utakmicu.


 GORAN IPAK U DRUGOJ LIGI




Vlado Fuzul, trenutačno na dužnosti blagajnika OK Goran, potvrdio je da će klub iz Bibinja ove sezone nastupati u Drugoj ligi. No s kime će Goran igrati i kada će liga početi Fuzul nije znao odgovoriti.
– Poslali smo prijavu za Drugu ligu, a prema onome što sada znamo, liga bi se mogla igrati na proljeće – rekao je Fuzul.