Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prestižna priznanja OŠ Bartula Kašića

18.10.2011. 22:00
Prestižna priznanja OŠ Bartula Kašića


Mi smo najuspješnija škola u Hrvatskoj. Dobili smo najprestižnija europska priznanja. Posebno sam ponosna što sam radila na 25 projekata u posljednje tri godine, kazala je Ksenija Vidmar Ninčević, profesorica engleskog jezika, a ujedno i voditeljica projekata


Osnovna škola Bartul Kašić dobitnik je četiri Europske nagrade za izvrsnost za četiri različita europska projekta koje su učenici realizirali tijekom prošle školske godine u sklopu eTwinniga, a u ponedjeljak su im podijeljene i diplome, dok je okupljenima prikazana videoprezentacija njihova dosadašnjeg rada. Ksenija Vidmar Ninčević, profesorica engleskog jezika, a ujedno i voditeljica projekata, istaknula je da je ponosna na učenike koji su bili izvrsni.
– Mi smo najuspješnija škola u Hrvatskoj. Dobili smo sedam najprestižnijih europskih priznanja. Posebno sam ponosna što sam radila na 25 projekata u posljednje tri godine, osnivač sam šest projekata zajedno s partnerima ‘blizancima’ iz škotskih, grčkih i rumunjskih škola, kazala je Vidmar Ninčević, dodajući da je ovo prvi put da se učenicima dodjeljuju priznanja za izuzetne projekte.
Učenici su radili na projektima European virtual trips, Local artists, King of my castle, dok je voditeljica radila na projektu Memories of a school year. Na projektu Local artist zadarski učenici su se predstavili apstraktnom umjetnosti te su radili prema uzoru na Josipa Zankija, dok su škotski učenici predstavljali svoje lokalne realiste. U sklopu projekta “King of my castle” učenici su se bazirali na ispitivanje različitih vrsta inteligencije, a priredili su i predstavu “Amalia” – ljubavnu priču inspiriranu Pitagorinim poučkom. U sklopu “European virtual trips” projekta upoznali su kolege sa znamenitostima i tradicionalnom hranom, dok je njihova voditeljica Vidmar Ninčević na projektu “Memories of a school year” sažela rad cijele godine.
U dvije godine, otkako Hrvatska sudjeluje u eTwinningu, Osnovna škola Bartula Kašića ukupno je dobila sedam prestižnih Europskih nagrada izvrsnosti. Priznanja su dodijeljena i trojici bivših učenika, koji su sada srednjoškolci, za projekt “Mathematicomix” s kojim su bili u nominaciji za najbolji Europski projekt za 2011. godinu.