Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Gotovina postao počasni građanin Škabrnje

18.10.2013. 22:00
Gotovina postao počasni građanin Škabrnje


– Općina je bogatija za jedan novi sadržaj, imamo novu zgradu dječjeg vrtića koji će u narednim tjednima započeti s radom na radost brojnih mladih obitelji. Svima koji su pomogli da se zgrada dječjeg vrtića vrijedna tri milijuna kuna izgradi, velika hvala, kaže načelnik Bubnjar


General Ante Gotovina jučer je primio Povelju počasnog građanina Škabrnje. Povelja je uručena u sklopu programa obilježavanja Dana općine Škabrnja i nebeskog zaštitnika sv. Luke, na svečanoj sjednici Vijeća održanoj u novootvorenom Dječjem vrtiću Maruškica. Uručili su je predsjednik Vijeća Slavko Ivković Slave, načelnik Nediljko Bubnjar i donačelnica Kristina Erlić.
– Izuzetna mi je čast što sam počasni građanin Škabrnje. Veoma mi je drago što smo ovaj dan započeli iskazivanjem pijeteta prema našoj braći i sestrama koji više nisu s nama, kazao je general Gotovina te nastavio:
– Priča o Škabrnji je priča o postojanosti i ponosu. Zahvaljujući svojim ljudima, svjedočenju vjere, radu vrijednih ruku ratara i težaka, Škabrnja se u prošlom stoljeću dva puta digla i izgradila iz pepela. Drago mi je što smo zajedno ovdje, u srcu Ravnih kotara. Neka Škabrnja raste i napreduje, uz toplinu svojih ognjišta, pod zaštitom svetog Luke i na ponos svima nama, poručio je Ante Gotovina u svom kratkom obraćanju.
Svečanost obilježavanja 20. rođendana Općine Škabrnja i blagdana sv. Luke je započela prisjećanjem na sve poginule škabrnjske branitelje i civile u Domovinskom ratu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na mjesnom groblju i spomen-obilježju masovne grobnice kod škole te svetom misom u crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio župnik don Josip Lisica.
– Općina je bogatija za jedan novi sadržaj, imamo novu zgradu dječjeg vrtića koji će u narednim tjednima započeti s radom na radost brojnih mladih obitelji. Svima koji su pomogli da se zgrada dječjeg vrtića vrijedna tri milijuna kuna izgradi, velika hvala.
Nazočnima se obratio župan Stipe Zrilić i načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan. Vrtić je otvorio Božidar Kalmeta. Pored navedenih nazočili su dožupani Božidar Bobi Longin i Rudolf Dvorski, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar, najbliži prijatelj i suborac generala Gotovine Željko Dilber, predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, izaslanstva Ogulina i Ravnoga, policije, vojske i drugi.