17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Škabrnja
RSS feed
Današnji broj
Škabrnja
Povratak
Gotovina postao počasni građanin Škabrnje
Piše: Velimir Brkić
- Općina je bogatija za jedan novi sadržaj, imamo novu zgradu dječjeg vrtića koji će u narednim tjednima započeti s radom na radost brojnih mladih obitelji. Svima koji su pomogli da se zgrada dječjeg vrtića vrijedna tri milijuna kuna izgradi, velika hvala, kaže načelnik Bubnjar
Foto: PIXSELL

General Ante Gotovina jučer je primio Povelju počasnog građanina Škabrnje. Povelja je uručena u sklopu programa obilježavanja Dana općine Škabrnja i nebeskog zaštitnika sv. Luke, na svečanoj sjednici Vijeća održanoj u novootvorenom Dječjem vrtiću Maruškica. Uručili su je predsjednik Vijeća Slavko Ivković Slave, načelnik Nediljko Bubnjar i donačelnica Kristina Erlić.

- Izuzetna mi je čast što sam počasni građanin Škabrnje. Veoma mi je drago što smo ovaj dan započeli iskazivanjem pijeteta prema našoj braći i sestrama koji više nisu s nama, kazao je general Gotovina te nastavio:

- Priča o Škabrnji je priča o postojanosti i ponosu. Zahvaljujući svojim ljudima, svjedočenju vjere, radu vrijednih ruku ratara i težaka, Škabrnja se u prošlom stoljeću dva puta digla i izgradila iz pepela. Drago mi je što smo zajedno ovdje, u srcu Ravnih kotara. Neka Škabrnja raste i napreduje, uz toplinu svojih ognjišta, pod zaštitom svetog Luke i na ponos svima nama, poručio je Ante Gotovina u svom kratkom obraćanju.

Svečanost obilježavanja 20. rođendana Općine Škabrnja i blagdana sv. Luke je započela prisjećanjem na sve poginule škabrnjske branitelje i civile u Domovinskom ratu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na mjesnom groblju i spomen-obilježju masovne grobnice kod škole te svetom misom u crkvi Uznesenja BDM koju je predvodio župnik don Josip Lisica.

- Općina je bogatija za jedan novi sadržaj, imamo novu zgradu dječjeg vrtića koji će u narednim tjednima započeti s radom na radost brojnih mladih obitelji. Svima koji su pomogli da se zgrada dječjeg vrtića vrijedna tri milijuna kuna izgradi, velika hvala.

Nazočnima se obratio župan Stipe Zrilić i načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan. Vrtić je otvorio Božidar Kalmeta. Pored navedenih nazočili su dožupani Božidar Bobi Longin i Rudolf Dvorski, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar, najbliži prijatelj i suborac generala Gotovine Željko Dilber, predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver, izaslanstva Ogulina i Ravnoga, policije, vojske i drugi.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr