Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Uporabna dozvola najkasnije idući petak

18.10.2013. 22:00
Uporabna dozvola najkasnije idući petak


Odmah nakon što dobijemo uporabnu dozvolu s njom idemo u Ured državne uprave čija komisija treba utvrditi zadovoljava li zgrada pedagoške standarde koji su utvrđeni pravilnikom propisanim od Ministarstva obrazovanja. Oni u roku od četrdeset i osam sati donose rješenje za koje vjerujemo da će biti pozitivno. O nekim konkretnim datumima ne bih željela govoriti, kaže ravnateljica Radović


Komisija koja je obavila tehnički pregled polivalentne zgrade, u kojoj se nalaze i prostorije za dječji vrtić Smješko na Viru, dala je zaključak da se uporabna dozvola ispiše najkasnije za trideset dana. Tehnički pregled obavljen je 25. rujna što znači da bi uporabna dozvola trebala biti izdana najkasnije idući petak.
Sve to znači da bi virski mališani uskoro mogli ući u moderno opremljen vrtić, ali nitko od odgovornih na Viru ne želi precizno govoriti o datumima zbog medijske buke koja se stvara oko jedne tako osjetljive teme kao što je vrtić.
– Odmah nakon što dobijemo uporabnu dozvolu s njom idemo u Ured državne uprave čija komisija treba utvrditi je li zgrada zadovoljava pedagoške standarde koji su utvrđeni pravilnikom propisanim od Ministarstva obrazovanja. Oni u roku od četrdeset i osam sati donose rješenje za koje vjerujemo da će biti pozitivno. O nekim konkretnim datumima ne bih željela govoriti kada će u vrtić biti primljeni prvi mališani, ali sigurno je da čim dobijemo sve potrebne dozvole da ćemo odmah sutradan ujutro u šest sati otvoriti vrata za djecu, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Smješko Jagoda Radović.
Izgledno je kako će napokon mali Virani konačno krenuti u vrtić, što nije bilo moguće cijelu prošlu školsku godinu. Problemi s vrtićom počeli su kada je prestao ugovor o suradnji s bivšim najmodavcem još u pretprošloj školskoj godini.
U vrtiću radi šest teta, a ove godine će ga pohađati sedamdeset i osmero djece u dobi od tri do sedam godina. Čim se otvori zgrada podnijet će se zahtjev za držanje djece jasličke dobi. U vrtiću je organiziran cjelodnevni boravak, od 6.30 ujutro do 16.30 sati poslijepodne, s doručkom, ručkom i dva međuobroka.