Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Imamo kvalitetu za prva četiri mjesta

Autor:

18.11.2008. 23:00
Imamo kvalitetu za prva četiri mjesta

Foto: Filip BRALA



Prošlu utakmicu sam dobio priliku više odigrati i smatram da će kroz ovu dugu i napornu sezonu biti prilike za svih, pogotovo ako uzmemo u obzir da je moderno danas igrati s dva organizatora igre istovremeno – izjavio je Petani
Slavonska neuspjela epizoda je već skoro pa zaboravljena i “zeleni” se okreću domaćem ispitu protiv Zaboka u subotu. Bitno je ostati neporažen u Jazinama i taj lajtmotiv je pred očima košarkaša Borik-Puntamike kojima je “akcija Zabok” glavni prioritet.
Najnovija akvizicija Puntamičana, Teo Petani, dobio je na posljednjoj utakmici višeminuta na terenu nego u debiju protiv Kvarnera u pretprošlom kolu i u porazu je prikazao solidnu partiju postigavši devet koševa. Perspektivni 20-godišnjak (donedavno reprezentativac U-20) koji je prošao sve dobne selekcije KK Zadra, odigrao dvije profesionalne sezone u slovenskom prvoligašu Triglavu pretprošle godine i u Čapljini prošle sezone, sigurno će svojom kvalitetom doprinijeti igri Borik-Puntamike i omogućiti treneru Bujanu još jedan izbor više u rotaciji.
– Zadovoljan sam ovim angažmanom u Borik-Puntamici, pogotovo zbog činjenice da sam konačno ponovno u svojem gradu i ovo mi je dosad najveći izazov u karijeri. Momčad je odlična kao i treninzi. Uglavnom sve suigrače dobro poznajem, jer sam sa svima ili igrao službene ili rekreacijske utakmice, tako da što se tiče neke prilagodbe neće biti nekih problema. Prošlu utakmicu sam dobio priliku više odigrati i smatram da će kroz ovu dugu i napornu sezonu biti prilike za svih, pogotovo ako uzmemo u obzir da je moderno danas igrati s dva organizatora igre istovremeno- započeo je Petani.
Poraz protiv Svjetlosti je bio očekivan, a Zabok treba pobijediti.
– Trebali smo ipak iskoristiti dobru igru iz prvog dijela utakmice. Mislim da smo najviše sami sebi krivi što nismo utakmicu riješili u svoju korist. Iznenadili su nas zonom i nismo pogodili neke šuteve i sve je otišlo za par minuta u vjetar. Zabok u subotu moramo pobijediti i znam da će biti teško pogotovo jer u njihovim redovima igraju Ive Ivanov i Dražović koji su ostavili upečatljiv dojam dok su još bili u Boriku. Sreća je što im je otišao Luka Žorić u Zagreb tako da nam je jedna muka manje na leđima. Najvažnije nam je odigrati odličnu obranu i pokušati nametnuti naš ritam igre od početka, a ne da se mučimo kao protiv Kvarnera.
Kako ti se čini ova liga, pogotovo s aspekta igranja u slovenskoj i bosanskohercegovačkoj ligi.
– Nesporno je da je ovo natjecanje kvalitetnije od ta dva gdje sam dosad igrao i smatram da vlada velika neizvjesnost i izjednačenost. Svi mogu sa par pobjeda iskočiti u prvi plan. Cedevita je jedina koja je malo iznad ostalih dok će ostalih devet momčadi do zadnjeg kola biti u igri za ostala tri mjesta koja vode u elitni rang. Borik-Puntamika sigurno ima kvalitetu za tako nešto i uz malo sreće igrat ćemo u proljeće protiv najjačih – zaključio je Petani.