Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prikupljeno 46 doza krvi

Autor: Josip Prskalo

18.11.2008. 23:00
Prikupljeno 46 doza krvi

Foto: Josip PRSKALO



Lijepo je vidjeti mladost kada dođe pa im čak nije teško čekati niti na red da dođu dati krv, čuli smo u ovom posedarskom aktivu u kojemu su više nego zadovoljni ovakvim odazivom
Prošli vikend u Posedarju je održana treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Kao i svak put i tada je odaziv bio više nego dobar pa se akciji odazvalo pedesetak članova, a krv je dalo njih 46.
Posedarski aktiv kroz godinu dana prikupi oko 150-200 doza dragocjene tekućine za potrebe Opće bolnice u Zadru te bolnice u Biogradu. Ono što posebno raduje je činjenica da je bilo jako puno mladih koji se polako uključuju u veliku obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi.
– Lijepo je vidjeti mladost kada dođe pa im čak nije teško čekati niti na red da dođu dati krv, čuli smo u ovom posedarskom aktivu u kojemu su više nego zadovoljni ovakvim odazivom, jer dobro znamo da su sada u tijeku radovi oko maslina pa su mnogi darivatelji zauzeti u poslu oko berbe maslina. Upravo zbog takve situacije u aktivu su vrlo zadovoljni odazivom.
Ovom prilikom zahvaljeno je i vjernim, dragim sponzorima koji su se, kako su istaknuli aktivisti, vrlo rado odazvali akciji i pomogli donirajući svoje proizvode. Istaknuta je pršutana Mataš iz Jasenica, pršutana Posedarje, Jamnica, Tvornica kruha Zadar, Toši iz Posedarja kao i dragi prijatelj dobrovoljnih darivatelja krvi Perica Zrilić koji se potrudio da pečeni odojak bude na stolu.
Krv su darovali: Katica Lazanja, Milka Brkić, Krešimir Novaković, Josip Magaš, Božo Maletić, Goran Knežević, Ivica Bertović, Robert Milak, Damir Mrkela, Slavka Šarić, Marijan Juričević, Ivica Dežmalj, Davor Mrkela, Željko Zurak, Šime Klanac, Marta Breulj, Zdenka Zurak, Radojka Baraba, Rosanda Njegovan, Nela Pevalović, Mia Gospić, Martina Zurak, Barbara Zurak, Dragan Zurak, Josip Dežmalj, Linda Šalina, Marija Knežević, Ivan Šalina, Marin Knežević, Jurica Brala, Šime Juričević, Zoran Crnjak, Matija Klanac, Luka Brala, Josip Crnjak, Josip Nekić, Šime Breulj, Šime Klanac, Marijo Knežević i Josip Prskalo.