Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sada se čeka kiks Rovinja i Matije Mesića

Autor: Šime Ćurko

18.11.2008. 23:00
Sada se čeka kiks Rovinja i Matije Mesića


Odbojkašice Zadra do ovog vikenda ostvarile su svih šest pobjeda u Prvoj B ligi. Niz je prekinut u Osijeku gdje su Zadranke izgubile 3:2 i tako osvojile jedan, a ustvari izgubile dva boda. Odmah se taj rezultat osjetio na ljestvici, nakon tri kola u kojima su bile vodeća ekipa Zadranke su se s 18 bodova spustile na treće mjesto. Isti bodovni učinak ima i Matija Mesić, ekipa iz Slavonskog Broda, a Rovinj je s 20 bodova sada usamljen na vrhu. Ključ poraza Zadranki na Dravi svakako su prva dva seta u kojima su igračice Roberta Kresoje vodile veći dio vremena, a da bi u završnicama sasvim stale. Bilo je to dovoljno Osječankama za vodstvo 2:0 u setovima koje u odbojci nikad nije lako nadoknaditi. Do 2:2 Zadar je brzo došao, ali peti set ponekad izgleda kao tie-break u tenisu ili jedanaesterci u nogometu.
– Peti set je uvijek lutrija. Ovaj put lutrija je bila na strani Osječanki – kaže Robert Kresoja, trener, koji će ponoviti da je sezona duga. U prijevodu: jedan poraz ne znači odustajanje od borbe za prvo mjesto.
– Iza nas je tek trećina sezone. Možemo biti zadovoljni s onim što smo ostvarili, premda bi bilo ugodnije da smo pobijedili u Osijeku. Nismo bili euforični nakon šest pobjeda, a nismo ni sada rezignirani. Radimo dalje kako je to uobičajeno i čekamo nove utakmice – diplomatski će Kresoja prenijeti trenutačnu sliku s Višnjika. Istina, poraz u Osijeku nije kraj, Zadar je pokazao da ima ekipu s kojom može biti konkuretan u borbi za prvo mjesto i to je najvažnije. Uostalom, i Rovinj i Matija Mesić nisu ekipe koje mogu jamčiti da neće ponegdje prosuti bodove. Pred Zadrankama je domaća utakmica s Novom Mokošicom u kojoj se očekuju tri boda i potom slijedi gostovanje u Rovinju. A tamo što bude, uostalom Kresoja je puno puta isticao da ove ekipa nema nikakav imperativ. Nikako ne treba zaboraviti ni Brođanke. Štoviše, iz Broda stižu najave da će se ta ekipa pojačati u polusezoni, što jasno daje naslutiti kakve su im namjere. Na Višnjiku o pojačanjima ne razmišljaju, njihov se smjer odavno zna, domaće je najbolje.