Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Molitva za Škabrnju i Vukovar

18.11.2010. 23:00
Molitva za Škabrnju i Vukovar


Grad Benkovac, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruga hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata u povodu 19. godišnjice sjećanja na škabrnjske i vukovarske žrtve organizirali su u Katoličkom domu u Benkovcu Večer domoljubne poezije “Molitva za Škabrnju i Vukovar”. No prije večeri domoljubne poezije organizatori, predstavnici Grada Benkovca i braniteljskih udruga te brojni građani upalili su svijeće duž Vukovarske ulice u sjećanje na žrtve Škabrnje i Vukovara.
Unatoč kiši i tišini koja je ispunila Vukovarsku ulicu zapaljene svijeće gorjele su i svojim svjetlom pronosile poruku koja se i danas nosi u srcu hrvatskog čovjeka: žrtva nije bila uzaludna. Svi oni koji su ispunili Vukovarsku ulicu i zapalili svijeću imali su samo jednu poruku. Iako će upaljene svijeće izgorjeti i njihovo se svjetlo ugasiti, u srcu hrvatskog čovjeka neće se ugasiti sjećanje na Škabrnju i Vukovar.
Služena je i sveta misa u crkvi Male Gospe u Benkvcu, a poslije mise upriličena je večer Domoljubne poezije u Katoličkom domu u Benkovcu. Na večeri domoljubne poezije svojim radovima sudjelovali su: Ante Nadomir Tadić Šutra, književnik iz Knina, Katarina Pavičić, pjesnikinja iz Škabrnje (dijete poginulog hrv. branitelja), Anamarija Bačić, glazbenica iz Lisičića, klapa Asseria iz Benkovca te Ivan Vidović, pjesnik iz Stankovaca. Svojim radovima predstavili su se učenici Srednje škole kneza Branimira Benkovac Tina Erceg, Petra Franjičić, Maria Livačić i Doris Erceg. Večer domoljubne poezije svojim nastupom uveličali su i članovi klape Asseria Benkovac.