Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pag: Svijeće u obliku križa

18.11.2010. 23:00
Pag: Svijeće u obliku križa


Pred crkvom Sv. Marije u Starom gradu na Pagu, uz niz svijeća postavljenih u obliku križa održana je komemoracija za žrtve Škabrnje i Vukovara, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Paga i predsjednik GO HSP-a Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Tino Herenda, predsjednik Gradskog vijeća Branimir Paro-Vidolin, gradski vijećnik i tajnik UHVDR-a Grada Paga Davorin Fabijanić, predsjednik UHDDR-a Grada Paga Mladen Škoda, predsjednik GO HDZ-a Paga Diogen Šuljić, izaslanstvo DVD-a Pag na čelu sa zapovjednikom Šimom Vičevićem, predsjednica MO Pag Jelena Grubišić, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta te građani.
Molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara predvodio je paški župnik don Igor Ikić. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić je rekao kako je komemoracija organizirana sa željom da postane tradicionalna.
– Ove godine smo se prvi put okupili na komemoraciji u Starom gradu, našem marijanskom svetištu, pored crkve u kojoj se čuva čudotvorni kip Majke Božje od Starog grada i želja nam je da se svake godine na ovaj dan ovdje nađemo, zapalimo svijeće i pomolimo se, te na taj način odamo počast žrtvama Škabrnje i Vukovara, kojih ćemo se uvijek sjećati i uvijek za njih moliti, rekao je gradonačelnik Fabijanić.