Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Motiv krivnje, kazne i ispaštanja u djelima Franza Kafke”

18.11.2011. 23:00
“Motiv krivnje, kazne i ispaštanja u djelima Franza Kafke”


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana magistarskog rada Dajane Antunović. Magisterij pod naslovom “Motiv krivnje, kazne i ispaštanja u djelima Franza Kafke” Antunović je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Eldi Grubišić Pulišelić, prof. dr. sc. Slavija Kabić i doc. dr. sc. Goran Lovrić.
Dajana Antunović završila je studij njemačkog jezika i književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zadru 2000. godine. Već kao apsolventica počela je 1998. godine raditi u Gimnaziji u Metkoviću (sve do 2001. godine). Od 2001. godine radi u osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću kao učitelj-mentor njemačkog jezika. Iste godine na Filozofskom fakultetu u Zadru upisala je poslijediplomski znanstveni studij opće književnosti te položila sve ispite. Magistarski rad ima ukupno 177 stranica, a podijeljen je na 13 dijelova.
Mentorica, dr. sc. Slavija Kabić u ocjeni Vijeću poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zadru piše kako u cijelom radu “autorica sustavno i jasno artikulirano prikazuje, tumači i interpretira zadanu problematiku rabeći metode deskripcije, analize i sinteze, komparativnom metodom uspoređuje dijelove opažanja i zaključaka srodnih ili istih činjenica u djelima/člancima već spomenutih autora.” U zaključku dr. Kabić ističe kako je “magistrandica Dalana Antunović na dobro odabranom korpusu primarnih tekstova, koristeći relevantnu sekundarnu literaturu, temeljito i sustavno obradila zadanu temu, pokazala i primjereno znanje o tehničkom aparatu i znanstvenom pisanju te napisala uzoran magistarski rad”