Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prijave za Vincro do ponedjeljka

18.11.2011. 23:00
Prijave za Vincro do ponedjeljka


Ove godine cjelokupni program manifestacije VINCRO 2011. održat će se u Polači. U utorak 22. studenog ocjenjivat će se otvorenih vina, a u srijedu 23. buteljirana vina. U subotu je dodjela nagrada najuspješnijim vinogradarima i vinarima, kaže načelnik Općine Polača Viktor Prtenjača
Degustacija i ocjenjivanje vina održavaju se ove godine od 19. do 26. studenoga u Polači po petnaesti put. Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije, kao i do sada su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Zadarska županija. Do sada se za ocjenjivanje prijavilo pedeset vinogradara i vinara s otvorenim, crnim i bijelim vinima te petnaest s buteljiranim vinima. Krajnji rok za prijavu je ponedjeljak 21. studenoga, a zainteresirani vinari mogu se osobno javiti u prostorije Općine Polača ili na telefone 662-001, 662-246.
– Ove godine smo se na svojevrstan način vratili korijenima i primat ćemo samo uzorke vina koje su proizvedena na području Zadarske županije, kazao nam je načelnik Općine Polača Viktor Prtenjača. Također će se ove godine cjelokupni program manifestacije VINCRO 2011. održati u Polači: u utorak 22. studenog ocjenjivanje otvorenih vina, u srijedu 23. ocjenjivanje buteljiranih vina i u subotu dodjela nagrada najuspješnijim vinogradarima i vinarima.
Kriteriji za sudjelovanje na degustaciji i ocjenjivanju vina zahtijevaju da sudionici imaju registrirana obiteljska poljoprivredna gospodarstva ili da se bave proizvodnjom vina kroz obrt, zadruge ili poduzeća, što se dokazuje brojem iz Poljoprivrednog upisnika (iskaznica MIBPG). Također je jedan od uvjeta za sudjelovanje posjedovanje najmanje 1.000 čokota vinograda i 1.000 ili više litara vina. Natjecatelji u kategoriji registriranih vina trebaju priložiti rješenje o registraciji vina i šest butelja (jednu pakovinu) svoga vina.