Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I ove godine planule besplatne ulaznice

Autor: Valentina Mlađen

18.11.2012. 23:00
I ove godine planule besplatne ulaznice

Foto: Vedran SITNICA



Noć kazališta i ove je godine dupkom napunila zadarska kazališta. I dok su čak i države poput Austrije ove godine odlučile pauzirati zbog velike recesije, a mnogi hrvatski gradovi odlučili su naplaćivati barem simbolične cijene ulaznica, Zadrani su i ove godine mogli u kazalište ući besplatno te uživati u predstavama, koncertu i jednoj projekciji.
Najmanji, ali i oni nešto veći okupili su se u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar koje je na repertoaru prikazivalo “Juditu”, a istovremeno, u sv. Donatu Zadarski plesni ansambl prikazivao je projekciju svoje plesne predstave “Tri Marije hoehu”. Ipak, kako je i bilo za očekivati, najviše posjetitelja nahrupilo je po svoje besplatne ulaznice u Hrvatsko narodno kazalište Zadar koje je na repertoaru imalo predstavu u vlastitoj produkciji “Govori mi o Augusti” te nešto kasnije koncert “Tribute to Janis Joplin” Zdenke Kovačiček & banda.
Za ova dva događanja u HNK-u Zadar planulo je preko 1200 karata. Zadrani su s užitkom pogledali predstavu HNK Zadar “Govori mi o Augusti” nastalu prema tekstu Luke Paljetka, a u režiji Jasne Ančić koja je premijerno igrana na Zadarskom kazališnom ljetu ove godine. Odličnu farsu u kojoj se ironizira odnos puka i vlasti, u interpretaciji zaigranog glumačkog tima predvođenog odličnim Zlatkom Koštom i Mirkom Šatalićem oduševila je prisutnu publiku. U nešto kasnijim satima Zadrani su uživali u glasu prave dive hrvatske estrade Zdenke Kovčiček koja je donijela izvrsnu interpretacju još jedne dive, neponovljive Janis Joplin.
Ovo je treća godina da se Noć kazališta organizira u Hrvatskoj s ciljem promoviranja kazališta, a ove godine sudjelovalo je, uz Hrvatsku, još šest europskih zemalja. U Hrvatskoj se Noć kazališta održala u 31 gradu i 83 institucije, a na programu je bilo 120 predstava i 60-tak popratnih programa.