17 °C
Online izdanje
Subota, 24.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Kalmeta: Nema nikakvih svjedoka, to su špekulacije
Piše: Danko Radaljac
Foto: Zvonko KUCELIN

Iako je istražni zahtjev u slučaju "Remorker - HAC" tek prije nekoliko dana i službeno proširen na bivšeg ministra prometa Božidara Kalmetu, Novi list neslužbeno doznaje kako je čitav spis pred svojim finaliziranjem i zapravo jako blizu podizanja optužnice.

Naime, iskaze svjedoka koji dovode u vezu Kalmetu s izvlačenjem novaca iz Hrvatskih autocesta istražitelji imaju već otprije, kao i svu potrebnu dokumentaciju, i iz ove javne tvrtke, i iz Ministarstva prometa. Jednostavno je strategija USKOK-a bila da do samog završetka istražnog postupka čekaju s proširenjem spisa i na bivšeg ministra. Uostalom, i u javnosti se u više navrata govorilo kako je optužnica pitanje dana kad je Božidar Kalmeta u pitanju. Kako stvari sada stoje, optužnica u ovom slučaju koji broji ukupno 14 osumnjičenika, mogla bi biti podignuta već oko Nove godine.

U međuvremenu se zadarski gradonačelnik drži izuzetno smireno te u svakom javnom nastupu objašnjava kako će lagano oboriti sve optužbe za koje ga se proziva i sumnjiči u istražnom zahtjevu. Tako je jučer u Škabrnji, gdje je nazočio obilježavanju 23. obljetnice stradanja branitelja i mještana tog ravnokotarskog mjesta, novinarima kazao kako "zna da nema svjedoka koji mogu posvjedočiti" o njegovoj povezanosti s mutnim poslovima unutar Hrvatskih autocesta.

- A što vi to mene pitate? Naravno da svjedoci ne mogu postojati i ne postoje. To su sve špekulacije. Kad dođe vrijeme, sve ćete znati - kazao je Kalmeta.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr