Ploter kasni s radovima na tvrđavi koja se obnavlja europskim novcem

Slika korisnika admin
PIXSELL
Zadarska tvrtka koja obnavlja šibensku tvrđavu Barone našla se na udaru kritika

Radovi na tvrđavi Barone, koje izvodi zadarska tvrtka Ploter, kasne već 17 dana, a prema svemu sudeći, otvorenje te tvrđave koja  se obnavlja europskim novcem, bit će tek u siječnju što mjesec dana premašuje rok. U šibenskoj gradskoj upravi svjesni su problema pa tako dogradonačelnik Danijel Mileta kaže da je izvođač radove shvatio olako,  dok u lokalnim građevinskim krugovima kruži priča da je puno veći problem to što je angažirana firma kojoj je jedini adut činjenica da je njezin  vlasnik Slavko Šimović u kumskim vezama s Božidarom Kalmetom kojeg  još uvijek istražuje USKOK, piše portal ŠibenikIN.

ŠibenikIN donosi izjave šibenskih i zadarskih građevinara koji tvrde  kako je problem što je tvrtka Ploter na natječaju, na kojem je sudjelovalo  sedam građevinskih firmi, ponudila nerealno nisku cijenu od 4,8 milijuna kuna čime su svjesno išli ponuditi 'damping' cijenu.

- Čim su krenuli s poslom nisu sa sobom iz Zadra doveli nijednog iskusnog radnika. Sve zaposlenike pronašli su na šibenskom birou, pa i  voditelja gradilišta Joška Ćupića. On im je jedina isplativa akvizicija i dobar stručnjak s bogatim iskustvom, ali sve druge je doslovno morao učiti  kako zidati, šalovati i sve ostalo. Tako da nije čudo da im je za prve temelje, kad im je pripremljen teren, trebalo 20 dana, a neki stručniji radnici napravili bi to za dva dana. Kad su se našli u stisci, otpustili su te  neiskusne radnike i napokon doveli svoje iz Zadra, izjavio je za šibenski  portal dobro obaviješteni građevinar iz Šibenika.

Zadarski građevinari portalu su ispričali i kako Ploter ima mnogo problema s radnicima koji daju otkaze, a da nemaju niti jednog radnika sa  stažem duljim od godine dana.

Šimović je za ŠibenikIN cijelu priču nazvao niskim udarcima konkurencije ne želeći komentirati tvrdnje zadarskih građevinara da je  Kalmetin čovjek.

- Istina je da će radovi kasniti, ali riječ je o vrlo malom kašnjenju od  petnaestak dana jer moramo nabaviti vrlo specifične materijale čiji dolazak kasni. Imamo vantroškovničkih radova koje nismo mogli predvidjeti.  Što se tiče činjenice da smo zaposlili ljude iz Šibenika, jednostavno, htjeli  smo zaposliti lokalne ljude i to nam sad zamjeraju. Ovo je završna faza  radova, a idući tjedan će manje-više sve biti gotovo - rekao je Šimović.

Dogradonačelnik Šibenika Mileta najavio je penale Ploteru s porukom  da otvorenje tvrđave u siječnju ne dolazi u obzir.

Zadarska tvrtka Ploter angažirana je u Zadru na  obnovi Kneževe palače koja se također financira iz EU fondova, nakon što je u veljači na  natječaju u ponudi navela najnižu cijenu i to 15.830.546,99 kuna bez  PDV-a. Nakon što je zamijećeno kašnjenje radova za čiji je završetak rok  dvije godine, dinamika radova do kraja ove godine je pojačana a tek nakon što se podvuče crta znat će se hoće li biti moguće predviđeno završiti u roku. (ŠibenikIN, ZL)

Autor: 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika korda
Ploter.....ufufufufufuf...tako su mogli dati posao i Duca-i!!! Lose, nestrucno obavljni radovi, kasnjenja, prevare... to krasi perjanicezadarske gradjevine!!!
Slika korisnika rosan
..uvijek daju dampinške cijene.....ploter je #1 problem svakome tko je obavezan provoditi jn. vidit ćemo razvoj događaja s Kneževom.